Ole Sohn vil sikre pensionsopsparerne

Pensionskasserne føler sig så pressede af den lave rente, at de har kontaktet erhvervsminister Ole Sohn.

Ole Sohn vil sikre pensionsopsparerne

Danskerne skal være sikre på, at de kan få deres pension udbetalt, selvom pensionsselskabernes økonomi er presset af den europæiske krise og en lav rente. Sådan lyder det fra erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF).

Ifølge Jyllands-Posten er kravet til pensionskassernes kapital så stort, at det kan true deres eksistens.

- Når vi har en meget lav rente, så er der også nogle pensionselskaber, der er udfordret. Derfor har de kontaktet os for at se, om vi kan finde en løsning, uden at det går ud over pensionsopsparerne, siger ministeren.

- Vi skal ikke være nervøse, men vi er i en situation, hvor dansk økonomi gør, at pensionsselskabernes renteniveau er presset, og det kommer til at påvirke pensionsopsparerne.

- Den sag forsøger vi at håndtere. Det er klogest, at vi håndterer det med pensionsselskaberne og så meddeler, når vi har en løsning, siger han.

Han understreger, at der ikke er en lovændring på vej.

Socialdemokraternes erhvervsordfører, Benny Engelbrecht, fastslår, at det er for tidligt at male fanden på væggen, og at problemet ikke omfatter hele pensionssystemet. Ifølge Jyllands-Posten er det pensioner med ydelsesgaranti.

- Så længe vi ikke kan sætte et eksakt tal på problemets omfang, skal man undlade at skabe uro i forhold til pensionsområdet, siger han.

Benny Engelbrecht fastslår dog samtidig, at pensionssystemet har en stor betydning for det danske samfund.

- Det pensionssystem, vi har, bygger på en høj grad af kollektivisme og en høj grad af sikkerhed, og derfor har den selvfølgelig en vægtig betydning, siger han.

- Det kommer mange virksomheder til gode, at det er en investor, som er stabil og som investerer med lange perspektiver for øje. Det er på alle mulige måder en gevinst for det danske samfund, siger Benny Engelbrecht.

/ritzau/