Olesen og McIlroy taber: USA tager teten i Ryder Cup

Thorbjørn Olesen tabte den første fourball sammen med Rory McIlroy. USA fører med 3-1 i Ryder Cup.

Thorbjørn Olesen og Rory McIlroy tabte deres første match for Europa. Foto: Eric Feferberg/Ritzau Scanpix

Thorbjørn Olesen og Rory McIlroy tabte deres første match for Europa. Foto: Eric Feferberg/Ritzau Scanpix

USA kom først på tavlen i årets udgave af den traditionsrige Ryder Cup og har taget teten med en føring på 3-1 efter fire matcher.

Fredag morgen begyndte dysten med fire fourballs, og det danske islæt på Europa-holdet, Thorbjørn Olesen, blev først færdig sammen med ireren Rory McIlroy.

De tabte deres match til verdensetteren, Dustin Johnson, og Rickie Fowler.

Scoren lød 4&2 i USA's favør, idet amerikanerne førte med fire huller, da der resterede to af de 18 huller.

Der spilles hulspil i Ryder Cup. Det vil sige, at den spiller eller duo, der bruger færrest slag på det enkelte hul, vinder hullet. Den spiller, der har vundet flest af de 18 huller, vinder matchen.

Olesen og McIlroy spillede lige op med deres modstandere på de første syv huller og bragte sig endda foran med et slag på ottende hul, da Olesen leverede en birdie, men så løftede amerikanerne deres niveau.

Amerikanerne vandt fire af de næste fem huller og bragte sig foran med tre slag efter 13 huller, og det var Olesen og McIlroy ikke i stand til at svare tilbage på.

Olesen slog undervejs bolden i vandet to gange i sin Ryder Cup-debut.

Kort efter kom USA også foran 2-0, da Brooks Koepka og Tony Finau slog Justin Rose og Joe Rahm med et hul efter 18 huller.

Rose og Rahm lå ellers til point og var foran med to huller flere gange i matchen, men amerikanerne sluttede bedst af.

Koepka var dog ikke træfsikker hele vejen igennem. På sjette hul ramte han på udslaget en kvindelige tilskuer, der blødende måtte modtage lægebehandling.

Amerikaneren virkede rystet af episoden og gav sin handske som plaster på såret.

Men generelt var det amerikanernes formiddag, og Justin Thomas og Jordan Spieth sørgede for føring på 3-0, da de slog Paul Casey og Tyrrell Hatton med et hul.

Amerikanerne var foran med tre huller, men europæerne vandt hullerne fra 11 til 13 og udlignede. Men Thomas' birdie på 15. hul blev afgørende.

Francesco Molinari og Tommy Fleetwood sørgede for at få Europa på tavlen med reduceringen til 1-3.

Med et hul tilbage førte de med tre huller mod Patrick Reed og Tiger Woods. Amerikanerne førte ellers med to huller efter ti huller, men derefter leverede den europæiske duo birdies på fem af de næste syv huller.

Fredag eftermiddag spilles yderligere fire matcher i foursomes, men det bliver uden Olesen, der ikke er udpeget til at spille af kaptajn Thomas Bjørn.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.