Olesen tæt på comeback-triumf: To slag kostede mig dyrt

Thorbjørn Olesen var søndag tæt på at vinde karrierens tredje turnering på European Tour.

Golfspilleren Thorbjørn Olesen var søndag tæt på at vinde European Tour-turneringen AfrAsia Bank Mauritius Open.

Den 25-årige dansker endte i omspil med den senere vinder, sydafrikanske George Coetzee, i sin første turnering i mere end tre måneder som følge af en operation i hånden.

- Det er skuffende ikke at vinde, når man kommer i omspil, siger Olesen til European Tours hjemmeside.

- Der var et par nøglepunkter i dag, hvor jeg havde to dårlige tee-slag - på hul 10 og 14. De to huller kostede mig i dag, fastslår danskeren.

Thorbjørn Olesen måtte notere sig en bogey på hul 10, mens han trods alt fik reddet en par på hul 14.

Danskeren indledte finaledagen på andenpladsen, men hen imod afslutningen lykkedes det at gå forbi George Coetzee. Sydafrikaneren måtte notere sig en bogey på hul 16, mens Olesen sænkede en birdie på hul 17.

Det sendte en kort overgang Thorbjørn Olesen op på førstepladsen, men en birdie fra Coetzee på hul 18 sendte afgørelsen i omspil. Det foregik også på det afsluttende hul 18 - et par fem hul.

De to spillere lagde ud med en birdie hver, og måtte gå tilbage til tee-stedet igen. Endnu en birdie fra Coetzee sikrede sydafrikaneren sejren.

- Jeg turde ikke spille med min driver (en golfkølle beregnet til de længste slag, red.), fordi jeg havde slået så skidt med den.

- Det var et langt hul med et three wood (en golfkølle beregnet til længere slag, red.), og George skød godt på begge huller. Han lavede to birdies. Det er ikke nemt, så stort tillykke til ham, han spillede godt, siger Olesen.

Selv om søndagen blev indledt med en bogey, så godkender danskeren sin præstation på finaledagen i Mauritius.

- Jeg er ret tilfreds med, hvordan jeg klarede det. Jeg fik en dårlig start og kæmpede mig tilbage. George spillede bare lidt bedre, siger Olesen.

Golfspilleren, der har vundet to turneringer på European Tour i sin karriere, er overrasket over, at han var i stand til at spille med om sejren efter sin operation i hånden.

- For at være ærlig havde jeg ikke forventet det før turneringen. At gå i omspil er utroligt, når jeg ikke har spillet i mere end tre måneder. Det er jeg meget tilfreds med. Det kan jeg tage med videre, siger Olesen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.