Olesens succes kan score penge til golftalenter

Det er godt for de danske golftalenters økonomi, at Thorbjørn Olesen skaber gode resultater i udlandet.

Olesens succes kan score penge til golftalenter

Der er ikke umiddelbart noget samarbejde mellem Dansk Golf Union og Thorbjørn Olesen, men golfkometens succes ved US Masters og i andre store turneringer kan alligevel få en positiv økonomisk afsmitning på unionen og de danske talenter.

Også derfor glæder direktøren i Dansk Golf Union, Morten Backhausen, sig over, at Olesen i sidste weekend blev nummer seks i majorturneringen som bedste europæer i år.

- For dansk golf som helhed er der noget, der hedder Team Danmark, og der betyder verdensklasseresultater noget i forhold til den støtte, man kan få.

- Så selvom vi ikke arbejder med Thorbjørn, er der en mulighed for, at hans resultater kan få en afsmittende effekt i form at øget støtte, fordi golfunionen har vist, at det talentarbejde, vi laver, er godt nok til, at man kan få resultater ved OL, siger Backhausen.

Dansk Golf Union har dog allerede fået et venligt rygklap fra Team Danmark i løbet af det seneste år, og aktuelt ligger støtten i nærheden af to millioner.

- Vi har fået et løft. Det fik vi for fire måneder siden. Det er blandt andet på grund af flotte resultater, men også på ungdomssiden går det godt.

- Man bliver målt på to ting: Om der er spillere, der har verdensklasseniveau og på, om man har en god fødekæde. Og på den front ser det godt ud for os. Det er selvfølgelig rigtig dejligt, siger Morten Backhausen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.