Oliver Hartkopp jagter ny DM-titel på hjemmebane

Klitmøller-surferen i titelforsvar, når weekendens Danish Surf Tour starter i Klitmøller

Mikkel Eklund og Nicolas Cho Meier
Oliver Hartkopp går efter en ny sejr. Fremtidsdrømmene byder bl.a. på VM og OL i 2020.
Sport 4. maj 2018 14:30

KLITMØLLER: 22-årige Oliver Hartkopp er dobbelt danmarksmester efter sejre i Danish Surf Tour i 2015 og 2017. Lørdag går det igen løs i Klitmøller, hvor det første af tourens fire stops efter planen skal gå i gang.

- Jeg går helt klart efter at vinde igen. Jeg har ikke lyst til bare at sige, ’’nu har jeg vundet DM, det var dét’’. Jeg vil altid stile efter mere, siger Oliver Hartkopp.

Weekendens surfduel foregår for 22-årige Oliver Hartkopp på shortboard, der ikke overraskende er et bræt i den kortere ende, og i heats bliver deltagerne sluppet ud fire ad gangen. Her vurderer dommerne, hvem der bedst klarer sig på bølgerne og giver point herefter. Mesterskabet er delt over fire stop, hvor et enkelt i Hvide Sande er det eneste, der foregår uden for Thy.

Oliver Hartkopp kommer oprindeligt fra Sjælland, men har boet i Klitmøller de sidste fem år. Hjemmebanefordelen er dog ikke så stor igen.

- Jeg kender forholdene herude, men det gør mange af de andre surfere på touren også. Sandbankerne ændrer sig hele tiden, og det får også bølgerne til at ændre sig, siger han.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...