Olsen afslørede: Stephan står hele kampen

Anders Lindegaard og Kasper Schmeichel skal ikke forvente at få spilletid i testkampen mod Australien.

Olsen afslørede: Stephan står hele kampen

Det er ikke let at gennemskue landstræner Morten Olsen. Især ikke når det drejer sig om holdopstillingen til en forestående landskamp.

Der har op til dagens testkamp mod Australien i Parken været meget debat om, hvem der skal stå på mål efter Thomas Sørensens exit fra EM-truppen på grund af en rygskade.

Skal det være Anders Lindegaard eller Stephan Andersen? Fredag ville Morten Olsen ikke svare på noget som helst i forhold til startopstillingen.

- Nej, det vil jeg ikke. Jeg siger ikke noget om holdet, siger Morten Olsen.

Men tidligere på ugen var Morten Olsen i et interview med Ritzau langt mere åbenmundet omkring målmandsposten.

Tirsdag sagde landstræneren, efter det stod klart, at Thomas Sørensen skulle erstattes af Kasper Schmeichel i EM-truppen således:

- Vi har egentlig haft det fint i 12 år med Thomas Sørensen som førstemålmand. Han har gjort det strålende.

- Jeg kan ikke sige på nuværende tidspunkt, hvem vi vælger som førstemålmand ved EM. Foreløbig lod vi af naturlige årsager Stephan Andersen stå, fordi han har spillet flest kampe på klubholdet.

- Anders har jo været skadet i et stykke tid. Det er en situation, vi selvfølgelig overvejer, siger Morten Olsen i interviewet.

Spørgsmål: Kan Lindegaard eller Kasper Schmeichel regne med spilletid mod Australien?

- Ikke sådan umiddelbart. For vi har også en hel del andre markspillere, som gerne skulle ind og spille. Vi havde for en del år siden både kampe i marts og april, men vi har i år kun haft en landskamp før kampen mod Brasilien.

- Så ude i marken er der en hel masse ting, der skal gennemprøves mod Australien. Og det tager så en plads, hvis jeg også skal skifte en målmand ud, fastslår Morten Olsen.

Meget kan selvfølgelig have ændret sig i løbet af denne uges træninger i Helsingør, men det ser ud som om, at Stephan Andersen har gode chancer for at snuppe pladsen foran Lindegaard.

/ritzau/