Olsen Dyhr giver Dong-oprørere med grovfilen

SF-formand Pia Olsen Dyhr langer ud efter personerne bag Dong-oprøret, der trak tæppet væk under Vilhelmsen.

De personer, der stod bag det åbne opgør med tidligere SF-formand Annette Vilhelmsen på grund af salget af Dong-aktier til amerikanske Goldman Sachs, får nu med grovfilen af partiets nykårede formand, Pia Olsen Dyhr.

Dårligt havde de delegerede på SF's landsmøde i Kolding hængt jakkerne i garderoben, før Pia Olsen Dyhr tog fat på folketingsgruppens kaotiske møde om Dong-sagen i DGI-byen i København, der endte med at trække tæppet væk under Vilhelmsen og SF's regeringsdeltagelse.

- Jeg er ikke stolt af den måde, vi håndterede Dong-sagen på som parti, siger Pia Olsen Dyhr, der er partiets tredje formand på to år.

- Det er simpelthen ikke holdbart, at formanden for vores parti ikke kan få sikkerhed for, at hele gruppen (folketingsgruppen, red.) ville stemme, som landsledelsen har besluttet, lyder det fra Olsen Dyhr.

- Derfor havde Annette heller ikke andet valg end at trække SF ud af regering. Jeg håber aldrig, at vi nogensinde kommer til at stå i den situation igen, lød det fra formanden.

Mødet i DGI-byen er velbeskrevet allerede. Det endte med, at partiets daværende politiske ordfører, Lisbeth Bech Poulsen trak sig fra posten i protest, ligesom en af partiets næstformænd, Peter Westermann - for nu bare at nævne en lille del af de dramatiske begivenheder.

Den markante SF-profil, Özlem Cekic, talte offentligt om "boykot" af Dong-afstemningen, og dagen efter kastede Vilhelmsen - som oprørerne ellers havde støttet i hendes vej til parti-tronen - håndklædet i ringen.

Netop dette forløb ventes at blive diskuteret på SF's landsmøde, hvor partiets landsledelse har lagt op til en udtalelse om, at mødet i DGI-byen ikke efterlod Vilhelmsen med andet valg end hive partiet ud af regeringen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst