Olsen godkender Williams Kvists udskældte afleveringer

Morten Olsen har analyseret William Kvists afleveringer, efter at midtbanespilleren er blevet udsat for kritik

Midtbanespilleren William Kvist er i de seneste landskampe blevet beskyldt for at spille for meget bagud.

Flere kommentatorer mener, at den 30-årige midtbanespiller overser gode muligheder for at spille fremad, men landstræner Morten Olsen afviser, at Kvist generelt træffer de forkerte beslutninger.

Olsen har gennemgået de seneste landskampe for at svare igen på kritikken af Kvist.

- Er det forbudt i fodbold at spille tilbage? Nej, men for én spiller på holdet er det blevet forbudt, og det er William Kvist, siger Morten Olsen.

Han fremhæver især midtbanespillerens indsats i Beograd i efteråret, hvor Danmark slog Serbien 3-1 i EM-kvalifikationen.

- Kvist var vel en af vores bedste spillere mod Serbien, men det er klart, at hvis man vil gøre spillerne dårligere, så kan man gøre det. Det er nemt bagefter at finde tv-billeder, der viser, at han spiller bagud, siger landstræneren.

- Jeg har analyseret alle Kvists aktioner for at finde ud af, hvorfor folk har fået den tanke, at han spiller for meget bagud.

- Ud af 52 afleveringer er der fem eller seks gange, hvor han kunne have valgt noget andet. Resten er ok.

- Det kan godt ske, at Andrea Pirlo havde gjort det på en anden måde, men Pirlo kan så måske ikke nogle andre ting, som det danske landshold har brug for, siger Olsen, der onsdag udtog William Kvist til de kommende landskampe i juni mod Montenegro og Serbien.

Midtbanespilleren var senest i aktion for en lille måned siden for Wigan i den næstbedste engelske fodboldrække.

- Vi kender Kvist, når han tidligere har været i den situation. Selv om han ikke får spillet i sin klub, så har han gjort det godt. Han præsterer på det danske landshold. Han skal gøre, som han plejer, siger Morten Olsen.

William Kvists kontrakt i Wigan udløber denne sommer. Olsen ønsker ikke at forholde sig til, hvor Kvist skal fortsætte karrieren. Wigan, der er rykket ud af The Championship, har oplyst, at danskeren ikke får forlænget sin kontrakt.

Ifølge landstrænerens oplysninger er midtbanespilleren involveret i FC Københavns træning i disse dage.

Danmark møder Serbien den 13. juni i København i EM-kvalifikationen. Fem dage tidligere venter Montenegro i en testkamp i Viborg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.