Olsen tænker kun på den direkte vej til EM

Danmark skal hive et stort resultat frem mod Portugal, hvis håbet om en direkte EM-billet skal holdes i live.

Lige nu ligner Danmarks vej til fodbold-EM næste sommer en besværlig og bumpet omvej, der kommer til at gå gennem vanskelige playoff-kampe.

Men inden den afgørende EM-kvalifikationskamp ude mod Portugal er "playoff" et fy-ord i landstræner Morten Olsens verden.

- Vi vil kvalificere os direkte til EM, og playoff er et fy-ord. Det har vi ikke brug for. Så vi skal vinde over Portugal, siger Olsen.

Tirsdag udtog han 23 spillere, som på torsdag i næste uge i Braga skal skaffe en vital sejr.

Portugal fører gruppen med 15 point, Danmark har 12 point på andenpladsen, mens Albanien har 11 point på tredjepladsen.

Både Portugal og Albanien mangler en kamp mere i gruppens sidste spillerunde, hvor de oversiddende danskere neglebidende må følge med fra sofaen.

- At være oversidder i den sidste kamp er forbandet. At sidde i den sidste runde og vente på nogle resultater, det er ikke det, vi ønsker. Men det kan blive realiteten.

- Lad os sørge for at vinde fodboldkampen, så det måske ikke bliver en realitet, siger landstræneren.

Selv en dansk sejr over portugiserne kan dog vise sig ikke at være nok til en direkte EM-billet.

Det kommer an på Albaniens hjemmekamp mod Serbien, der spilles samtidig med Portugal-Danmark, samt albanernes udekamp mod Armenien tre dage senere.

- Vi er afhængige af andre resultater. Det skal vi selvfølgelig have med på bænken. Det er vi nødt til for at høre, hvordan det går Albanien i kampen mod Serbien.

- Albanien kan også tabe de sidste to kampe, påpeger Olsen.

Danmark er placeret på andenpladsen i gruppen, og de to bedste går direkte videre til EM. Den bedste treer på tværs af de ni grupper går også videre, mens de otte øvrige treere skal spille playoff-kampe om at nå til slutrunden.

Olsen har nøglespillere som Christian Eriksen, Simon Kjær og Simon Poulsen med i truppen, efter at de alle tre har været ramt af skader.

- Det er vigtigt, at vi har flere spillere med, som har prøvet den slags kampe, hvor der er meget på spil. Det er vigtigt at have spillere med, som har nogle relationer sammen.

- Men der er også plads til unge og ældre spillere, som ikke har prøvet det så mange gange før, forklarer Olsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst