Frederikshavn

Olsen vender hjem

Allan Olsen med band i Det Musiske Hus 22. oktober

Allan Olsen - har samlet et band igen og daffer på turné til efteråret. Pressefoto

Allan Olsen - har samlet et band igen og daffer på turné til efteråret. Pressefoto

FREDERIKSHAVN:Fra oktober i år tager Allan Olsen på Danmarksturné med orkester, og lørdag den 22. oktober spiller de i Det Musiske Hus.

Da Allan Olsen sidst i 80’erne pladedebuterede med NORLAN, var det med en traditionel bandlyd, og i mange år efter turnerede han med varierende konstellationer af orkesterbacking, og med adskillige – for rock’en - utraditionelle instrumenter.

Alligevel er det mere og mere blevet Allan Olsens varemærke at hylde dét han oprindelig kom fra: Solisten alene på scenen.

Og som solist har Allan Olsen udviklet sin metiér til noget nær perfektion, og spillet flere hundrede koncerter overalt i Danmark, Norden, samt mange andre steder i verden.

Og så nåede han endda at debutere som forfatter, i slutningen af 2015 med første del af erindrings-bogen, Tilfældigt Strejfet.

Modsat mange af sine kolleger Olsen aldrig haft et fast orkester – eller en fast ”sound”, og faktisk er det snart otte år siden, Allan Olsen sidst turnerede med et backingband.

- Jeg tror hele min tilstedeværelse i det hér game vakler på et fundament af rastløshed og nysgerrighed. Jeg kan ikke holde mig til en lyd eller en form ret længe af gangen. Der skal ske noget nyt. - Sådan er jeg …

Nu sker der så noget nyt igen. Måske er det den jævne strøm af henvendelser fra Allan Olsens publikum om at høre deres solist med et bandbag sig igen - måske bare Olsens trang til igen at prøve kræfter med at være del af en flok. I hvert fald samler Allan Olsen et spændende hold musikere bag sig til efteråret – og daffer ud på en stort anlagt band-turné.

Læse mere her.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.