Olsen: Vi er stærkere fysisk og mentalt

Det danske landshold er blevet bedre på flere parametre siden VM i Sydafrika, mener landstræner Morten Olsen.

Olsen: Vi er stærkere fysisk og mentalt

Ved VM i Sydafrika for to år siden tabte Danmark sin første kamp med 0-2 til Holland. Lørdag kan danskerne få revanche for nederlaget, når holdet møder hollænderne ved EM.

Landstræner Morten Olsen mener, der er sket meget for begge hold - og det i en positiv retning. Især på fløjene stiller Holland i en bedre og hurtigere udgave med Arjen Robben og Ibrahim Afellay.

- Robben var ikke med i den første kamp ved VM for to år siden, fordi han var skadet. - Det giver hollænderne nogle andre muligheder, men det giver måske også os nogle andre muligheder.

- Afellay var heller ikke med i den kamp. Så Holland har noget speed, som de ikke havde dengang. Og de kvaliteter vil true enhver modstander, advarer Morten Olsen.

Landstræneren hæfter sig dog primært ved Danmarks forbedrede fysiske og mentale tilstand.

- Først og fremmest er vores hold både mentalt og fysisk af naturlige årsager mere fit, end vi var dengang.

- Vi har fået nogle andre spillertyper ind på holdet, som også gør en forskel. Så generelt er begge hold blevet bedre, siger Morten Olsen.

Med en fortid i hollandsk fodbold ved den tidligere Ajax-træner, hvilke kvaliteter Holland traditionelt kommer med. Og de kvaliteter sætter Morten Olsen stor pris på.

- Jeg ved ikke, om jeg har en direkte kærlighed til hollandsk fodbold. Men hold, der spiller seværdigt fodbold - som spanierne, tyskerne og franskmændene - har jeg altid et fint forhold til.

- Det tror jeg, de fleste hilser velkommen, og det gør jeg som træner også, siger Morten Olsen.

Han ved, hvad der kræves for at gå videre fra puljen, som også tæller Tyskland og Portugal.

- For at gå videre skal vi ramme en kanonform sammen, og det skal de andre ikke. Og så skal vi have det held, som de også har brug for, hvis de skal blive europamestre, siger Morten Olsen.

Danmarks kamp mod Holland går i gang klokken 18 og spilles i ukrainske Kharkiv.

/ritzau/