Olsen: Vi må ikke græde snot over nederlag

Hvis Danmark taber den første EM-kamp til Holland, så er turneringen ikke forbi, understreger Morten Olsen.

Olsen: Vi må ikke græde snot over nederlag

Landstræner Morten Olsen vil gøre alt for, at Danmark kommer godt fra start ved EM i lørdagens opgør mod Holland. Men skulle danskerne tabe, er der fortsat muligheder i turneringen.

- Vi ved, det er vigtigt at komme på tavlen. Men taber vi uheldigt, så skal man ikke græde snot af den grund. Der er stadig to kampe tilbage.

- Det er vigtigt, at vi får noget ud af den første kamp, men det må ikke være sådan, at vi mentalt føler, at turneringen er forbi. Der vil stadig være muligheder, siger Morten Olsen.

For to år siden tabte Danmark 0-2 til Holland i det indledende gruppespil ved VM i Sydafrika, og holdet røg efterfølgende ud af turneringen med blot en sejr i de første tre kampe.

Denne gang er det endnu sværere modstandere, der venter i form af Holland, Portugal og Tyskland. Derfor vil et uafgjort resultat mod Holland være mere end godkendt.

- Lad os blive enige om det her: Vi spiller mod nogle af dem, som også siger til sig selv, at hvis de bliver nummer to ved EM, så tager de skuffede hjem. Det er en af favoritterne, vi er oppe imod.

- Hvis vi i den første kamp kan få et uafgjort resultat, så lad os håbe, at vi kan ærgre os over, at vi kun fik uafgjort. Så har vi ramt en rigtig stor dag, og det har de ikke gjort, siger Morten Olsen og tilføjer:

- Kan vi få noget ud af den første kamp pointmæssigt, så er det selvfølgelig stort.

Ved VM for to siden vandt Danmark over Cameroun, mens det blev til nederlag til Holland og Japan. Holland endte senere med at tabe VM-finalen til Spanien.

/ritzau/