Olsen vil have andenpladsen: Vi må være professionelle

Morten Olsen går fortsat efter at blive nummer to i gruppen, selv om VM-chancen formentlig er væk.

Olsen vil have andenpladsen: Vi må være professionelle

Det hold, der får andenpladsen i Danmarks VM-kvalifikationsgruppe, bliver næsten med sikkerhed snydt for playoff-kampe om VM-billetter, men derfor skal danskerne alligevel stræbe efter at slutte på den utaknemmelige placering.

Det mener landstræner Morten Olsen, der dagen efter dukkerten mod Italien er i gang med at opstille nye målsætninger for at holde sine slukørede spillere til ilden frem mod kampen mod Malta på tirsdag.

- Jeg får en kæmpe opgave med at motivere holdet til den kamp. Men man skal finde nye mål, også i en situation, som vi står i lige nu, hvor vi har underskud alle sammen, siger Morten Olsen.

- Vi skal finde nye konstellationer, der kan komme med ny energi til på tirsdag, og målet må nu være at blive nummer to i puljen, mener landstræneren.

Den position indtages i øjeblikket af Bulgarien, og hvis bulgarerne slår Tjekkiet på tirsdag, kræver det en dansk kæmpesejr over gruppens dårligste hold, hvis Danmark skal ende som nummer to.

Et halvt døgn efter 2-2-kampen mod Italien er landstræneren dog formentlig den eneste, der tænker på opgøret mod malteserne. Han erkender, at mundvigene vender nedad hos en stor del af spillerne.

- Men vi skal have overskud, være dedikerede og professionelle. Det er sådan et stort ord, men sådan er fodboldlivet. Du har lov til i et par dage at være nede i kulkælderen. Det skal man have lov til mentalt, og vi har også brug for at restituere fysisk, siger Morten Olsen.

Han skal finde erstatninger for Nicolai Boilesen, Nicklas Bendtner og Niki Zimling, der alle er i karantæne.

Men også på andre positioner kan der blive skiftet ud for at bringe friskhed og energi ind på holdet.

Lars Jacobsen antydede efter kampen fredag, at landsholdskarrieren kan være forbi efter Malta-kampen, men Olsen vil ikke love, at den 34-årige viceanfører eventuelt får en afskedskamp på tirsdag.

- Du kan også vælge at sige, at han fik et værdigt farvel, hvis farvellet var i går, lyder det fra Morten Olsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.