Olsenbanden gjorde det igen

Morten Olsen var endnu engang forrygende, da Danmark sikrede en plads i OL-finalen

34
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

OL 2016 i Rio de Janeiro. Semifinale mellem Danmark og Polen i håndbold. Foto: Henrik Bo

RIO:Han blev rost efter kampen mod Slovenien, men efter Danmark natten til lørdag sikrede en plads i OL-finalen efter et vanvittigt drama, så må Morten Olsen efterhånden ophøjes til nationalhelt.

I kampens overtid viste han endnu engang, hvor vigtigt det er at have en playmaker, der kan skyde udefra og med to scoringer og en assist sikrede han Danmarks føring på tre mål inden de sidste fem minutter - og den smed danskerne ikke væk. Heller ikke selvom danskerne ikke scorede i den forlængede spilletids anden halvleg. 29-28 blev slutcifrene efter et vanvittigt drama.

Undervejs så det ellers ud til, at et polsk keeperskifte skulle koste finalepladsen.

Efter en første halvleg, hvor begge holds angreb nærmest scorede efter behag, og danskerne gik til pausen med en føring på 16-15, så valgte den polske landstræner at skifte Wyzsomirski ind fra anden halvlegs start, og det skulle vise sig at være en god beslutning.

Den store målmand afløste den normale førstemålmand Szmal med imponerende styrke og stod med en redningsprocent på over 50. Han reddede friløbere, fløjskud, skud fra stregen og skud fra bagspillerne, og danskerne kunne ikke finde et hul i den polske mur, der også stod fremragende i kvartfinalen mod Kroatien.

Men med et minut u

Kampen burde dog være blevet lukket allerede i første halvleg til dansk fordel. Danskerne fortsatte det sprudlende angrebsspil fra kampen mod Slovenien, og specielt Morten Olsen - senere i halvlegen Mikkel Hansen - spillede fremragende.

Men hver gang danskerne trak fra med tre eller flere mål, så formåede polakkerne at etablere et comeback og kort før pausefløjtet var det helt lige, indtil Kasper Søndergaard steg op og kylede bolden i kassen med et sekund tilbage til dansk pauseføring.

Trods den stærke keeperindsats fra polsk side, så forblev kampen tæt i anden halvleg. Polakkerne fik heller ikke samme gang i deres angrebsspil, som de havde haft i de første 30 minutter, og Nicklas Landin stod også væsentligt bedre, end han har gjort i de seneste kampe.

De to hold fulgtes ad og skiftedes til at føre. Med fire minutter igen kom polakkerne op med 24-23 på et lækkert indspil til stregen Sypczak, men igen kom Kasper Søndergaard med en afgørende scoring og udlignede med to og et halvt minut igen.

Et superbt indspil fra Morten Olsen gav dansk straffekast med et minut igen, og det udnyttede Mikkel Hansen stensikkert, men med bare fem sekunder igen og med et polsk angreb, der var gået i stykker, så slog fløjspilleren Dazsek til med det, der i football kaldes en hail mary. springende sidelæns væk fra målet sendte han et underhåndsskud af sted, der kilede sig op i det fjerne målhjørne - og kampen endte 25-25 og måtte i to gange fem minutters overtid.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.