Om og for vendelboer Sangeren kæmper for Nordjylland

Allan Olsen drager på verdensturné i Vendsyssel. Privatfoto

Allan Olsen drager på verdensturné i Vendsyssel. Privatfoto

VENDSYSSEL:Anarkistens sange har ofte kredset om skæbner i det nordjyske randområde, men hans kommende album ”Jøwt” er kun om vendelboer og for vendelboer, og når det udkommer mandag, er det i første omgang udelukkende nord for Limfjorden.

– Det er et område i Danmark, der altid bliver prioriteret sidst. Undtagen når man skal placere store vindmøller. Jeg vil gerne placere det først. Det er omvendt globalisering, forklarer Allan Olsen.

Flere af sangene er sågar på vendelbomål, og da han lidt senere præsenterer ”Jøwt” i et pladestudie i centrum af Aalborg, oversætter han heldigvis til rigsdansk undervejs:

- Dialekten er næsten uddød, men jeg snakker den med min mor. Og min hund. Han forstår ikke andet. Han kommer oppefra Vester Hjermitslev. Det ligger ved Brønderslev. Og jeg siger han, fordi en hund altid hedder han på vendelbomål. Hvad hedder hunden? Han hedder Sussie. Han har lige fået hvalpe, smiler Olsen.

Kort efter pladeudgivelsen drager poeten på ”verdensturné” i Vendsyssel, som han kalder det. Over 20 byer, landsbyer og læskure får besøg af den lokale helt. Koncertstederne ligger så tæt, at lige meget, hvor man bor i Vendsyssel, så er afstanden til en aften med Allan Olsen kort nok til, at man kan nå fuld hjem på knallert.

Allan Olsen præsenterede cd’en for Spar-folk i Ø. Brønderslev, og den sælges i Spar-butikker i Vendsyssel.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.