Fodbold

Ombejlet Peter Møller fik tilbudt DBU-job i maj

Superligaklubber har jagtet Peter Møller, men DBU fik hans underskrift efter karriere som tv-vært.

Peter Møller har scoret et hav af mål i Superligaen. Fremover skal han give landsholdsspillerne de bedste betingelser for at score mål i rødt og hvidt. Foto: Jens NØrgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Peter Møller har scoret et hav af mål i Superligaen. Fremover skal han give landsholdsspillerne de bedste betingelser for at score mål i rødt og hvidt. Foto: Jens NØrgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Gennem de seneste år har flere superligaklubber forsøgte at kapre Peter Møller til en rolle i deres sportslige afdelinger, men først da Dansk Boldspil-Union (DBU) kom på banen, valgte han at droppe en karriere som tv-vært.

Det fortæller den 46-årige nordjyde, der tirsdag blev ansat som ny fodbolddirektør i DBU.

- Jeg har fulgt mit hjerte. Jeg kunne godt have fortsat med at lave tv, men fodbold har altid betydet rigtig meget for mig. Jeg har i de seneste fem år haft muligheder for at vende tilbage til fodboldmiljøet, men jeg synes ikke, at tilbuddene har været de rigtige.

- Jeg har haft mulighed for at vende tilbage til Superligaen i stillinger, der er noget lignende den, jeg har fået i DBU. Jeg har følt nu, at timingen var den rigtige, og jeg vender tilbage til det sted, som har givet mig de største fodboldoplevelser, siger Peter Møller.

I stillingen som fodbolddirektør skal han være med til at genopbygge tilliden mellem DBU og landsholdsspillerne, der har været i konflikt med hinanden om nye landsholdsaftaler for både herre- og kvindelandsholdet.

Ansættelsen af den tidligere professionelle fodboldspiller kan ses som DBU's måde at imødekomme spillerne ved at få en af deres egne i ledelsen.

Peter Møller fik da også tilbudt jobbet mere end tre måneder før, at forhandlingerne om en ny landsholdsaftale for herrelandsholdet brød sammen før den seneste landsholdssamling i september.

- Jeg talte med Claus Bretton-Meyer allerede i maj, da vi var ude at spise en frokost sammen. Han spurgte, om det her job kunne være noget for mig, og det sagde jeg straks ja til.

- Så var der lige et VM, som skulle overstås, for jeg skulle dække det for DR, og Claus skulle afsted med landsholdet, og så gik der sommerferie i den, før det begyndte at trække ud med forhandlingerne om en ny aftale, siger Peter Møller.

Han får en travl start i sit nye job. I næste uge møder han mandag ind sammen med herrelandsholdet i Herning, før han om aftenen kører videre til Aalborg for at hilse på U21-landsholdet.

Tirsdag skal han til Viborg for at se kvindelandsholdets playoffkamp mod Holland, før han atter tilslutter sig herrelandsholdet og tager med til Nations League-kampen i Irland.

Som aktiv spiller nåede Peter Møller at spille 20 gange for A-landsholdet, og han var blandt andet med til VM-slutrunden i 1998, hvor Danmark nåede kvartfinalen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst