Ombudsmand opfordrer Sass til at tale med Thorning

Sass må gå til Stats- og Justitsministeriet for at få de sidste svar i sag om ministerpost, siger ombudsmand.

Ombudsmand opfordrer Sass til at tale med Thorning

Henrik Sass Larsen (S) må henvende sig til Statsministeriet og Justitsministeriet, hvis han vil have svar på sine sidste klagepunkter i sagen om, hvorfor han måtte opgive sine ministerdrømme på grund af en kontakt til en rocker i Køge.

Det fastslår Folketingets ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, der har behandlet en klage fra Henrik Sass Larsen.

Henrik Sass Larsen har blandt andet klaget over, at han på møder i Statsministeriet den 28. september 2011 fejlagtigt blev bibragt den opfattelse, at der var foretaget en undersøgelse af hans forhold efter de formelle regler om sikkerhedsgodkendelse.

Dagen efter - den 29. september 2011 - oplyste Henrik Sass Larsen i medierne, at han ikke bliver minister i Helle Thorning-Schmidts nye S-R-SF-regering, da Politiets Efterretningstjeneste har rejst tvivl om hans sikkerhedsvurdering.

Henrik Sass Larsen var som Helle Thorning-Schmidts højre hånd siden opgøret om formandsposten i Socialdemokratiet ellers storfavorit til posten som finansminister.

Siden har oppositionen gang på gang angrebet forløbet og spurgt til, om det i virkeligheden var "den manglende sikkerhedsgodkendelse", der var årsagen til, at Henrik Sass Larsen ikke blev minister, eller om der stak andet under.

Henrik Sass Larsens advokat har i et brev til ombudsmanden angrebet, at hans klient fik det indtryk, at PET havde foretaget en undersøgelse af hans forhold i forbindelse med en sikkerhedsgodkendelse.

- Hvis ministre ikke skal sikkerhedsgodkendes, må man herefter undre sig over, at samtalerne med Sass Larsen overhovedet blev gennemført, skriver Sass Larsens advokat ifølge ombudsmanden i klagen.

Folketingets Ombudsmand har dog ikke behandlet de nye klagepunkter, fastslår Jørgen Steen Sørensen.

Det skyldes blandt andet, at der ikke er tale om klager over forvaltningsretslige afgørelser, og at der ikke foreligger et skriftlig materiale fra møderne.

Jørgen Steen Sørensen konstaterer dog, at hverken Statsministeriet eller Justitsministeriet "synes at have haft lejlighed til over for Henrik Sass Larsen at kommentere det nye klagepunkt".

Folketingets Ombudsmand henviser derfor Henrik Sass Larsen til at rette henvendelse til de to myndigheder.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.