Ombudsmand sår tvivl om Sass-tavshedspligt

Ombudsmanden beder ministerier om at genoverveje Sass Larsens tavshedspligt i sag om sikkerhedsgodkendelse.

Ombudsmand sår tvivl om Sass-tavshedspligt

Det er meget tvivlsomt, om det er i orden, at socialdemokraternes gruppeformand Henrik Sass Larsen har fået mundkurv på i sagen om, hvorfor han ikke kunne sikkerhedsgodkendes som minister.

Ombudsmanden sår tvivl om, hvorvidt det er i orden, at Henrik Sass Larsen er underlagt en gyldig tavshedspligt i sin sagen, fordi pålægget kun er givet mundtligt.

- Det må anses for særdeles tvivlsomt, om pålægget under disse omstændigheder kan håndhæves over for Henrik Sass Larsen (anses for gyldigt), skriver ombudsmanden, der udtaler alvorlig kritik af Statsministeriet og Justitsministeriet i sagen.

Han beder han nu myndighederne om at genoverveje sagen.

- Statsministeriet og Justitsministeriet bør nu forklare Henrik Sass Larsen, om de stadig mener, at tavshedspålægget er gyldigt, siger ombudsmand Jørgen Steen Sørensen, og fortsætter:

- Overtræder en borger et tavshedspålæg, kan det straffes med fængsel i op til to år. Derfor er det afgørende, at borgeren ikke er i tvivl om pålæggets eksistens og om dets præcise indhold og rækkevidde, siger Jørgen Steen Sørensen.

- Det kan kun sikres ved, at pålægget bliver givet skriftligt, for ellers kan der let opstå tvivl om, hvad der må siges og ikke siges, siger ombudsmanden.

/ritzau/