Omfattende Lufthansa-strejke driller SAS på mandag

33.000 ansatte i Lufthansa strejker på mandag. Det betyder massevis af aflyste fly - også hos SAS

(Foto: SCANPIX/Scanpix 2013)

(Foto: SCANPIX/Scanpix 2013)

HELE LANDET: Tusindvis af medarbejdere i det tyske flyselskab Lufthansa har varslet strejke mandag, og det ventes at give store problemer for flytrafikken også uden for Tysklands grænser.

SAS oplyser, at selskabet fredag eftermiddag har lukket for bookinger på samtlige selskabets flyafgange fra Skandinavien til Berlin, Hamburg, Düsseldorf, Hanover, Stuttgart, München og Frankfurt på mandag, skriver Check-in.dk.

Hvis der bliver strejke, forventer SAS blot at kunne gennemføre første og sidste afgang til disse destinationer i løbet af mandagen.

- SAS-passagerer, der allerede har booket billet med afrejse på mandag den 22. april, kan uden omkostninger ombooke til en anden afrejsedato inden 31. juli, oplyser check-in.dk

33.000 Lufthansa-ansatte i fagforeningen Ver.di udsendte fredag formiddag et strejkevarsel, som træder i kraft mandag. Det betyder, at det tyske flyselskab må aflyse hundredvis af flyafgange til og fra 10 tyske lufthavne.

Lørdag aften venter Lufthansa at kunne offentliggøre en liste over samtlige berørte flyvninger. Men under alle omstændigheder varsler det tyske selskab allerede nu ”massive aflysninger og forsinkelser”.

Finder ledelse og ansatte ikke en løsning, vil strejken være en realitet mandag fra midnat i lufthavnene i Frankfurt, Hamburg, München, Stuttgart, Hanover, Düsseldorf, Köln og Norderstedt.

I Berlin vil strejkerne finde sted indtil klokken 14.00, mens strejkerne i Nürnberg udelukkende vil påvirke morgentrafikken.

Alle flyvninger med datterselskabet Germanwings vil blive opretholdt, mens Lufthansa i videst muligt omfang vil forsøge at gennemføre de interkontinentale flyafgange, oplyser flyselskabet.

Konflikten mellem medarbejderne og ledelsen i Lufthansa handler om løn.

Lufthansa har tilbudt en lønforhøjelse på mellem 0,4 og 0,6 procent over 12 måneder, hvilket ifølge Ver.di er under den generelle prisudvikling på to procent. I stedet kræver fagforeningen en lønstigning på 5,2 procent.

Fagforeningen Ver.di organiserer personale på jorden samt ansatte i Lufthansa Systems, Lufthansa Service Group (LSG), Lufthansa Technik, Lufthansa Cargo samt dele af kabinepersonalet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.