Omfattende plan for genopretning

I aften sender byrådet en meget omfattende plan for genopretning i høring.

En omfattende plan for genopretning af sagsbehandlingen på det spcialiserede område i Rebild er i aften på byrådets dagsorden. Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

En omfattende plan for genopretning af sagsbehandlingen på det spcialiserede område i Rebild er i aften på byrådets dagsorden. Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

REBILD:Det er en meget omfattende plan for genopretning af Center Familie og handicap, som byrådet i Rebild behandler i aften.

De seneste mange måneders kulegravning af hele det specialiserede område, fejl i sagsbehandlingen og forvaltningens måde at arbejde på både internt og i forhold til andre af kommunens centre, er sammenfattet i en meget omfattende og meget konkret plan for, hvordan sagsbehandlingen i fremtiden kommer til at leve op til lovgivningen og sikres mod tilbagefald.

Genopretningsplanen fylder 22 sider, som detaljeret beskriver, hvad der skal ske, i hvilken rækkefølge, det skal ske og hvem der har ansvaret for, at det rent faktisk sker.

Med på sidelinjen er Social- og Integrationsministeriets særlige ekspertgruppe, task forcen, som holder øje med processen og at de opsatte mål faktisk nås.

I fem overordnede punkter beskriver planen, hvilke områder, der er en del af genopretningsprocessen.

Alene konsulentfirmaet Deloitte har på baggrund af gennemgange af samtlige sociale sager i Rebild på både voksen- og børneområdet omstillet 64 anbefalinger til, hvordan sagsbehandlingen kan forbedres

Task forcen har syv overordnede anbefalinger.

Følger alle anbefalinger

Rebild kommune har lovet at følge alle de eksterne eksperters anbefalinger, og i genopretningsplanen, som efter mødet i aften sendes i høring, står de mange anbefalinger listet op i forbindelse med de enkelte indsatsområder.

Et eksempel på et indsatsområde er øget faglighed og kompetenceudvikling af medarbejderne.

Her kommer task forcen med to anbefalinger, mens Deloitte opstiller 18 anbefalinger, som alle skal følges og indarbejdes i praksis.

Over de kommende tre år er genopretningsprocessen tilføjet godt otte millioner kroner, som udover genopretning skal bruges til udvikling og styrkelse af Center Familie og Handicap.

Processen styres af en styregruppe, hvor direktør Flemming Hansen sidder for bordenden, og hvor den kommende kommunaldirektør Jes Lunde, formanden for børne- og ungdomsudvalget Anders Norup (V) og formanden for sundhedsudvalget (S) også er med sammen med repræsentanter for medarbejderne samt en ekstern konsulent.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.