Udland

Omkring 20 er dræbt efter skyderi i natklub i Orlando

Politiet i Orlando oplyser, at omkring 20 er dræbt og 42 er såret efter et skyderi i en natklub i byen.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Orlando Police Chief John Mina and other city officials answer the media's questions about the Pulse nightclub shooting in Orlando Foto: Reuters/Kevin Kolczynski

Politiet befriede gidsler efter skuddrama på natklub i Florida, og oplyser, at omkring 20 er blevet dræbt, og 42 mennesker er bragt på hospitalet.

- Desværre er der folk, som er døde af deres skudsår. Det drejer sig måske om omkring 20 inde i natklubben, siger politichefen i Orlando, John Mina.

FBI har indledt en efterforskning af skyderiet på natklubben i Orlando for at få klarlagt, om det var et terrorangreb med tilknytning til islamistisk ekstremisme, siger en embedsmand til nyhedsbureauet AFP.

FBI specialagent Ron Harper siger, at efterforskerne vil undersøge forskellige vinkler i sagen.

- Vi har oplysninger, som tyder på, at gerningsmanden kan have haft sympati for den specielle ideologi, men vi kan ikke sige noget endeligt på nuværende tidspunkt, siger han.

- Ni politifolk var involveret i en skudveksling med gerningsmanden, som blev skudt og dræbt efter en gidseltagning.

Orlandos politichef siger, at gerningsmanden øjensynligt var "organiseret og velforberedt".

Han tilføjer, at gerningsmanden var bevæbnet med et automatvåben og et håndskydevåben.

- Skyderiet begyndte omkring klokken 2.00 (lokal tid), da natklubben skulle til at lukke. Der var et skyderi uden for natklubben, hvor en politimand besvarede ilden. Derefter løb gerningsmanden ind i natklubben, hvor der opstod en "gidselsituation", siger Mina.

Mere politi ankom til stedet og brød gennem en dør med et pansret køretøj. På det tidspunkt skød og dræbte politiet gerningsmanden, oplyser politiets talsmænd.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.