Danmark

Omregistrer selv din brugte bil på nettet

Som led i regeringens strategi for øget digitalisering kan danskerne nu selv omregistrere deres brugte bil.

Omregistrer selv din brugte bil på nettet

Fra i dag kan du selv via nettet skifte ejer og bruger på almindelige køretøjer som brugte biler og motorcykler via TastSelv på skat.dk.

- Det er en stor fordel for både sælger og køber af en brugt bil, at den nye ejer selv kan omregistrere bilen, så snart handlen går igennem. Dermed sparer køberen turen til den nærmeste af Skat's nummerpladeekspeditioner, siger fagdirektør Kristian Vengsgaard, Skat.

Bilejeren og motorcykelejeren kan også bestille erstatningsplader, en ny registreringsattest eller en tredje nummerplade via skat.dk.

De nye muligheder er en del af Motorregistret, som åbnede i sommer. Siden har 1600 autoriserede nummerpladeoperatører kunnet sælge og udlevere nummerplader, så forhandlere og værksteder slipper for at opsøge en af Skat's 28 nummerpladeekspeditioner.

Introduktionen af Motorregistret har reduceret antallet af nummerpladeekspeditioner hos Skat drastisk. De seneste måneder til under 35.000 om måneden mod næsten 140.000 i samme måneder sidste år.

Nu rulles det moderne digitale motorkontor så yderligere en vognbane ud ved, at Skat også lancerer privates adgang til at omregistrere og bestille nummerplader.

En mulighed som Skat mener, at mindst 100.000 private hvert år vil benytte. Ifølge FDM handles der årligt 400-500.000 brugte biler herhjemme - de fleste dog via en forhandler.

FDM er glad for det nye udspil.

- Det vil lette privat handel med brugte biler, når folk kan skifte ejer på deres bil en søndag og ikke skal hen på et offentligt kontor og stå i kø efter det, siger afdelingschef Torben Lund Kudsk.

Han drypper dog lidt malurt i bægeret:

- Men at borgerne selv skal klare omregistreringen, passer rigtigt dårligt med, at regeringen med virkning fra det nye år sætter registreringsafgiften op med 100 kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.