Mors

Omsætning afgør næste års program

Sommeren 2015 planlægges først efter, at handelsstandsforeningen har evalueret denne sommers arrangementer

Om Infernal går på scenen til næste sommers By Night i Nykøbing, er for tidligt at love, lyder det fra Morsø Handelsstandsforening. Foto: Bo Lehm

Om Infernal går på scenen til næste sommers By Night i Nykøbing, er for tidligt at love, lyder det fra Morsø Handelsstandsforening. Foto: Bo Lehm

Ord som forrygende og over al forventning går igen, når Preben Laustsen, formand for Morsø Handelsstandsforening, ser tilbage på denne sommers seks By Night arrangementer. I hans egen butik, Prebens Vinhandel, har han der noteret omsætningen stige med 50 procent.

- Der har været sort af mennesker i gågaden på de onsdage, hvor der har været By Night. Vi har også været heldige med vejret, tilføjer han.

Men om turister og morsingboer næste år kan forvente By Night med musik af Infernal og Anna David, er endnu for tidligt at sige.

- Vi holder et møde den 18. august, hvor handelsstandens medlemmer evaluerer By Night. Om de for eksempel har været tilfredse med omsætningen spiller også ind på, hvad der kommer til at ske næste år, uddyber Preben Laustsen og tilføjer, at handelsstandsforeningen ikke har foretaget nogen effektmåling.

Siden sidste sommer er antallet af By Night vokset fra fem til seks. Morsø Kommune støtter handelsstandsforeningen med 600.000 kroner til afholdelse af By Night blandt andet. Ellen Philipsen Dahl (DB), formand for Erhvervs - og Beskæftigelsesudvalget i Morsø Kommune, er positiv overfor fortsat at yde støtte til arrangementerne. Men hun kan ikke udstede nogen garantier, da pengene er i spil i den kommende kommunale sparerunde.

- Handelsstandsforeningens egen evaluering vil vi naturligvis kigge på. Det er mit indtryk, at der ikke har været så mange mennesker i Nykøbing som til By Night, konstaterer Ellen Philipsen Dahl.

Aftalen med handelsstandsforeningen er en såkaldt resultatkontrakt. Det betyder, at kommunen også lægger vægt på, om handelsstanden har tænkt i gode åbningstider og andre tiltag, der kan trække mennesker til Mors, forklarer udvalgsformanden.

- Vi har ikke lavet nogen effektmåling, men det er en del af kommunens strategi om at tiltrække flere mennesker til øen, siger udvalgsformanden.

I handelsstandsforeningens aktivitetsudvalg overvejer man allerede næste år, fortæller formand Susanne Hosbond.

- Jeg kan ikke forestille mig andet end, at der også bliver seks By Night næste sommer, siger hun.

Med hensyn til valg af musik, så skal der være noget for alle, både unge og gamle.

- Men vi har talt om at lave flere aktiviteter i løbet af dagen, for eksempel for børnefamilier, siger hun.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.