Aars

Omstridt hjemmeplejer på banen igen

Dansk Plejeservice gik konkurs for et år siden, men indehaver Jonna Vall er nu tilbage i branchen

Jonna Valls firma Dansk Plejeservice gik konkurs for godt et år siden. Nu er hun tilbage på det private plejemarked. Men denne gang går hun uden om kommunerne.

Jonna Valls firma Dansk Plejeservice gik konkurs for godt et år siden. Nu er hun tilbage på det private plejemarked. Men denne gang går hun uden om kommunerne.

AARS:En omstridt personlighed i den private del af den nordjyske hjemmepleje er tilbage i branchen efter en konkurs i 2015. Jonna Vall, der ikke blev personligt involveret i konkursen, udbyder nu igen hjemmepleje til private. Jonna Vall oplyser, at hun ikke har nogen intentioner om at blive godkendt igen og kaste sig ud i udbudsracet på ny.

- Jeg vil aldrig godkendes af nogen kommuner mere. Det er jeg kureret for. Det kunne ikke løbe rundt. Nu tilbyder jeg kun hjælp til private. Bad og pleje, fast vagt ved syge og døende. Alt mulig hjælp til private. Men som de selv skal betale for, siger Jonna Vall.

Hun nåede at blive en markant spiller på markedet i Nordjylland med op til 140 medarbejdere, da der var mest fart på, og opgaver i Frederikshavn, Brønderslev, Rebild, Vesthimmerland og Randers. Men så kom konkursen i 2015.

- Det gik rigtig godt i branchen, og vi tjente gode penge, dengang vi fik den pris, som det præcis kostede kommunen at sende en hjælper ud. Så startede det med udbud for fire-fem år siden. Det ene udbud var mere kuleskørt end det andet, siger Jonna Vall.

Kritik

Samtidig med de sværere økonomiske betingelser løb Jonna Vall ind en del dårlig omtale i medierne. For eksempel fra fagforbundet FOA Aalborg i forbindelse med, at hun på et tidspunkt fyrede og ansatte alle medarbejdere igen til en lavere løn. I Vesthimmerland Kommune blev konsulentfirmaet REVAS sendt på uanmeldt kontrolbesøg, og det kom der en kritisk rapport ud af. Konklusionen var, at der var tale om et firma, ”der ikke har helt styr på tingene”. Vesthimmerlands Kommune opsagde aftalen efter fire måneder.

Kvinde endte i å

Men den hårdeste kritik løb Dansk Plejeservice ind i i forbindelse med en sag, hvor en sklerosesyg kvinde afgik ved døden en dag, hvor firmaet kom for sent. Grete Nielsen, som kvinden hed, kørte fra hjemmet en augustdag i 2014 i kørestol og endte på tragisk vis i en bæk i nærheden af hjemmet i Godthåb syd for Aalborg. For nylig fik kvindens familie en afgørelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som kritiserede Dansk Plejeservice for den behandling, som Grete Nielsen modtog på dagen, hvor hun døde. Jonna Vall er dog ikke enig i afgørelsen.

- Selvfølgelig kom vi da tre kvarter for sent. Det er da fuldstændigt rigtigt, men man skal huske, at Grete bare skulle lægges hen i seng. Det er jo ikke nogen katastrofe, at det skete tre kvarter senere. Hun tog selv sin medicin. Det var ikke en sundhedsfaglig risiko, vi udsatte hende for, siger Jonna Vall.

Hendes udsagn står dog i kontrast til afgørelsen, hvori der står, at Dansk Plejeservice først kom op mod halvanden time efter, at hun havde behov for hvile samt at udeblivelsen ikke var sundhedsfagligt forsvarlig.

Hvis det stod til Grete Nielsens efterladte, skulle Jonna Vall ikke længere arbejde med hjemmepleje. Det kan Jonna Vall ikke forstå.

- Det er helt henne i skoven og sige, at jeg ikke skal arbejde i branchen på grund af den sag. Hvis nogen har noget imod, at jeg starter op og tilbyder privat pleje, så kan de jo bare lade være med at ringe efter mig, siger hun.

På hjemmesiden www.vall.nu oplyses det, at hendes firma hedder Vall ApS med cvr-nummer 32786537. Det pågældende selskab eksisterer dog ikke, da det blev opløst sidste år.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.