Omstridt lærerfag overlever reform

Efter hård kritik har regeringen besluttet at beholde omstridt dannelsesfag i læreruddannelse.

Omstridt lærerfag overlever reform

Alt tyder på, at fremtidens lærerstuderende også skal til eksamen i det omstridte dannelsesfag KLM - kristendom, livsoplysning og medborgerskab. Ifølge Altinget.dk har regeringen nemlig sagt god for at beholde faget på læreruddannelserne.

Den radikale uddannelsesminister, Morten Østergaard (R), havde ellers lagt op til, at faget skulle sløjfes i forbindelse med reformen af læreruddannelsen, som ventes at falde på plads i dag, fredag.

Men det mødte hård kritik fra forligspartierne Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti, da de frygter, det vil gå ud over de lærerstuderendes viden om danske værdier og demokratiet.

Faget KLM kommer dog ikke til at bestå i den form, som det har i dag, hvor det er et selvstændigt fag.

Det bliver derimod en del af det nye, tværgående fag "pædagogik og lærerfaglighed", som også vil indeholde elementer som elevkendskab, undervisningskendskab, specialpædagogik og dansk som andetsprog.

Men for at KLM ikke skal drukne i det store fag, er forligsparterne blevet enige om, at det skal have sit eget kompetencemål, og at de studerende stadigvæk skal til eksamen i faget.

Hverken uddannelsesminister Morten Østergaard (R) eller de politiske ordførere på området har ønsket at udtale sig om den kommende lærerreform, da forliget endnu ikke er faldet endeligt på plads.

Ud over fastholdelsen af KLM vil der også blive indført optagelsessamtaler for de studerende, som har et karaktergennemsnit fra en ungdomsuddannelse på under 7. Derudover vil man gøre det lettere for de studerende at tage fag på universitetet.

/ritzau/