Omstridt leder i ny sag om magtanvendelse

Lagde beboer på opholdssted ned og satte sig oven på ham

Modelfoto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Modelfoto: Lars Pauli Lars Pauli

AALBORG:Peter Bach, der som leder af Skovhuset i Terndrup blev landskendt sidste år for at give en 12-årig pige verbale tæsk, er nu havnet i en ny sag, der sætter spørgsmålstegn ved den tidligere mekanikers egenskaber som pædagogisk medarbejder. Efter at Peter Bach var fratrådt sin stilling på Skovhuset, gjorde han comeback i døgnbehandlingsbranchen med et job som vikar på opholdsstedet Porten i Aalborg Øst.


Men for 14 dage siden lagde han en beboer ned og satte sig oven på ham og forlangte, at beboeren skulle sige undskyld. Magtanvendelsen er efterfølgende vurderet til at være ulovlig - både af Portens leder Thomas Horndal og Aalborg Kommune, og nu står Peter Bach igen uden arbejde.
Spørgsmålet er, hvordan Aalborg Kommune kunne godkende Peter Bach som medarbejder med hans forhistorie i branchen, men NORDJYSKE har undersøgt sagen, og det viser sig, at Peter Bachs tid på Skovhuset var taget ud af det cv, som Porten sendte til Aalborg Kommune.
- Vi burde nok have været mere informative omkring vores oplysninger til kommunen, siger Thomas Horndal. Han var godt klar over Peter Bachs fortid, men ville gerne give ham en ny chance.

Peter Bach ønsker ikke at kommentere sagen, men han oplyser, at han selv har meldt episoden til politiet for at få den ”objektivt vurderet”.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.