Frederikshavn

Omstridt regel får skud for boven

Frederikshavn Kommunes tilskudsordning til foreningslivet skal gøres mere enkelt og letforståeligt

Anders Broholm: Vi er helt bevidst om at nogle bliver glade og andre utilfredse – sådan er det når man rører ved en tilskudsordning

Anders Broholm: Vi er helt bevidst om at nogle bliver glade og andre utilfredse – sådan er det når man rører ved en tilskudsordning

FREDERIKSHAVN:Det skal være lettere, mere simpelt og komme flere til gavn.

Det er målsætningen med den nye tilskudsordning for folkeoplysende foreninger i Frederikshavn Kommune også kendt som frederikshavnerordningen, som Kultur- og Fritidsudvalget drøfter på onsdag.

Forslaget afskaffer den udskældte 25 års regel, hvor foreningerne modregnes, hvis de har medlemmer over 25 år.

Samtidig foreslås et meget mere simpelt tilskudssystem, så de enkelte foreninger slipper for meget af det bureaukrati, de i dag er pålagt med indberetninger og ansøgninger.

Grundstammen i forslaget er at erstatte de mange forskellige tilskud i dag med ét medlemstilskud, som gives pr. antal medlemmer under 25 år i foreningerne.

Der vil formentlig blive forskellige medlemsgrupper afhængig af type forening, men lidt forenklet kan man sige, at som udgangspunkt skal en spejder under 25 år have det samme i tilskud uanset hvilket korps vedkommende er spejder i.

Sendes i høring

- Det er et enigt Kultur- og fritidsudvalg, der nu tager fat om det her.

- Vi har allerede haft informations- og dialogmøde med FUF, Idrætssamvirke og Folkeoplysningsudvalget.

- Det er min forventning, at forslaget kommer til høring efter vores udvalgsmøde på onsdag og at vi kan træffe en beslutning på vores møde efter sommerferien.

- Selvfølgelig afhængig af hvad høringssvarene melder ind.

- Vi har et vindue til ændringer nu her og derefter skal vi have ro og stabilitet om tilskuddene igen, siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget Anders Broholm, der også oplyser, at der bliver et dialogmøde i slutning af maj for alle interesserede.

Andre kommuner

Oplægget fra forvaltningen bygger på en sammenligning af tilskudsordningerne på tværs af kommunerne i Nordjylland. Undersøgelsen viser, at nogle foreninger får et stort tilskud i dag i forhold til, hvad sammenlignelige kommuner giver.

Ved at komme tættere på hvad andre kommuner gør, vil det være muligt at omfordele de midler til de øvrige foreninger, således at 25-års reglen kan afskaffes.

- Vi er helt bevidst om, at nogle bliver glade og andre utilfredse - sådan er det når man rører ved en tilskudsordning. I valgkampen fyldte utilfredsheden med 25-års reglen meget, og det er også en kendt sag, at tilskudssystemet i dag er meget indviklet. I denne nye ordning, vil der blive gjort op med begge dele, siger Anders Broholm,

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.