Omstridt register nu også med fotos

Vil bringe flere oplysninger om offentlige ansatte på hjemmeside

Ole Eli Christiansen vil registrere endnu flere oplysninger om de personer, der optræder i Det Sorte Register. Arkivfoto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Ole Eli Christiansen vil registrere endnu flere oplysninger om de personer, der optræder i Det Sorte Register. Arkivfoto: Lars Pauli Lars Pauli

NORDJYLLAND:Det Sorte Register optrapper nu sin registrering på hjemmesiden og vil fremover også bringe fotos af de registrerede.

Desuden vil der blive opført flere personlige oplysninger.
Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende torsdag.

I gabestokken

Det er hovedsagligt politibetjente, advokater, offentlig ansatte og politikere, men også bankansatte, der er registrerede med navn og arbejdsadresse på hjemmesiden.

Baggrunden er Datatilsynets afgørelse tirsdag om, at registreringen på hjemmesiden ikke overtræder persondataloven.
- Vi får stadig mange klager over de personer, som vi allerede har registreret. Derfor vil vi prioritere dem i tre kategorier. Jo flere klager, desto flere oplysninger som deres privatadresse, siger Ole Eli Christiansen.

Hostes i udlandet

Ifølge hjemmesiden er dens formål at lave en registrering af blandt andre advokater, kommunale ansatte og plejefamilier, der efter borgernes mening har overtrådt loven eller behandlet en borger uretfærdigt.

Selvom Datatilsynet har frikendt Det Sorte Register, bliver hjemmesiden fortsat hostet i udlandet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.