Udland

Onkel til bombemænd i Boston fordømmer terror

De er en skændsel for deres familie, siger onkel om sine nevøer, der er mistænkt for bombeanslag i Boston.

Onkel til bombemænd i Boston fordømmer terror

Ruslan Tsarni fra Montgomery Village, Maryland, der er onkel til de to mistænkte bombemænd fra Boston, siger, at han er chokeret over sine nevøer og skammer sig over dem.

- De er en skændsel for deres familie, siger onklen, som næsten råbte sin fordømmelse af sin brors sønner ind i mikrofonerne, da et større opbud af journalister interviewede ham fredag.

Rusland Tsarni siger, at han ikke har talt med sine nevøer i lang tid - senest i december 2005. Han siger, at de må være blevet radikaliseret for nylig.

- Bombeanslaget er afskyeligt. Det er ikke lykkedes for dem at opbygge et liv, og de hader derfor alle andre, siger han.

- Vi er chokerede og føler med ofrene. Jeg havde aldrig kunnet forestille mig at mine brors børn kunne give sig af med noget sådant.

Han tilføjer, at han selv er tjetjener og muslim som sine nevøer.

- Men dette har intet med religion at gøre. Nogen har radikaliseret de to drenge, og det var ikke min bror. Han respekterer USA som et land, der giver alle en chance.

Onklen opfordrer sin nevø, der er på flugt fra politiet, til at melde sig selv og bede om tilgivelse.

I Tjetjenien siger den leder, som er blevet indsat af Moskva, at de to mistænkte ikke havde noget med Tjetjenien at gøre.

- Ondets rod skal søges i USA, siger Ramsan Kadirov i en erklæring, de er lagt ud på internettet.

- De to brødre voksede op og studerede i USA og deres holdninger og tro blev formet der. Ethvert forsøg på at forbinde dem med Tjetjenien er forgæves, siger han.

På en hjemmeside på et russisk-sproget social medie har den 19-årige Tsarnaev opfordret til tjetjensk uafhængighed. Der står videre, at han taler engelsk, russisk og tjetjensk.

Han har sendt links til videoer af syriske oprørere og til islamiske hjemmesider med titler som "Salamworld, my religion is Islam" og "There is no God but Allah, let that ring out in our hearts".

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.