Onsdag er håndboldfri

I 27 år har FfI Håndbold været en stor del af Thomas Rømers liv

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Håndbold i Frederikshavn fI er for Thomas Rømer mere end det halve af hans liv, og igennem de seneste 27 år har han tilbragt rigtig mange timer i Idrætshallen og Arena Nord.

- Faktisk så mange at jeg stadig er single, griner frederikshavneren, der efter en aktiv karriere på banen fra 1987 og med blandt andet 330 førsteholdskampe primært i 1. og 2. division nu er i gang med sin fjerde sæson som klubbens cheftræner.

Og rigtig mange skader i seniorafdelingen har endda gjort, at han fortsat må trække i spillertrøjen på klubbens andethold i Jyllandsserien.

De fleste timer bruger han dog i øjeblikket på et overraskende skrantende førstehold, der kæmper en hård kamp for at undgå nedrykning fra 2. division.

En rigtig klubmand

For Thomas stod valget i drengeårene mellem fodbold og håndbold, men det blev spillet med hænderne, der vandt, og sammen med en superårgang af medspillere var han med til at skabe et FfI-hold, der i 1994 var blandt de syv bedste i Jylland/Fyn.

Som seniorspiller prøvede han op- og nedture med et førstehold fra Jyllandsserien til 1. division, og tanken om at prøve sig af i en anden klub strejfede ham aldrig.

- Jeg er frederikshavner og derfor også FfI’er, forklarer Thomas, der heller ikke ligger skjul på, at han elsker at komme i klubben.

Så udover at træne førsteholdet i 2. division er han også ofte med hos U10 og U12.

- Jeg holder håndboldfri om onsdagen, men ellers går resten af ugen med det herlige spil.

Tager ikke til Aalborg

Indtræffer der en friweekend fra trænerjobbet, bliver den ikke brugt på at tage til Gigantium i Aalborg for at se ligahåndbold.

- Så vil jeg hellere bruge tiden på at få tjekket vores modstandere i 2. division eller at være sammen med gode venner, og på tv vil jeg hellere se de mindre hold i aktion frem for dem, der er på skærmen hele tiden.

Ramt af skader

Thomas Rømer og FfI havde sat næsen op efter en stor sæson i mændenes 2. division.

Ind før sæsonen kom en stribe spændende spillere, men dels tager det tid at spille de mange nye folk sammen, og dels har FfI været usædvanligt hårdt ramt af skader.

-Faktisk har vi ikke været i stand til at stille med samme trup to gange i træk, så vi har aldrig fundet den rette kontinuitet, siger Thomas Rømer som forklaring på, at hans mandskab er i overhængende nedrykningsfare i 2. division.

Udsving i ung trup

- I en ung trup er der store udsving, og det har vi også haft, selv om langt de fleste af vores nederlag har været meget beskedne.

FfI har fire kampe tilbage i programmet i 2. division.

Torsdag aften gælder det hjemme Silkeborg-Voel KFUM 2 i et sandt nedrykningsdrama, hvorefter FfI møder Viborg HK ude, Mors-Thy 2 hjemme og Skjern Håndbold 2 ude.

- Vi skal formentlig have seks-otte point i de fire kampe for at overleve, men uanset slutfacit håber jeg, at vi kan fortsætte med et spændende træningsmiljø i FfI med fire træningspas om ugen samt yderligere fokus på den fysiske del, siger Thomas Rømer.

Og hvis der fortsat er unge spillere i klubben, som vil arbejde seriøst med træningen, er han parat til endnu en sæson i FfI.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.