Danmark

Op mod 200.000 fester til pride-parade i København

Priden er ikke en kun en parade for LGBT-personer, men hylder mangfoldigheden i bred forstand, siger talsmand.

Igen i år har Danmarks største festival for homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner (LGBT), Copenhagen Pride, slået rekord i antallet af deltagere.

Det fortæller kommunikationschef for Copenhagen Pride Thomas K. Rasmussen.

De første skøn lyder, at op mod 200.000 mennesker lørdag har været på gaden for at fejre pride, hvoraf 30.000 deltog i selve paraden, som er kulminationen på fem dages festival.

- Vi er helt lamslåede over, hvor meget københavnerne omfavner priden, og hvor meget de bakker op om mangfoldigheden og værdierne, der ligger i priden, siger Thomas K. Rasmussen.

Copenhagen Pride startede tirsdag og kulminerede lørdag eftermiddag med et farverigt optog. Paraden startede ved Frederiksberg Rådhus og er endt ved Rådhuspladsen i indre by, hvor der er fest resten af aftenen.

- Priden er jo ikke en bøsseparade. Priden kan rykke folks tolerancetærskel og skabe synlighed omkring, at vi alle sammen er forskellige. Og forskellighed er fedt, siger Thomas K. Rasmussen.

- Hvert år føler vi, at vi rykker Danmark og København et lidt bedre sted hen, siger han.

Som en konsekvens af massakren på et diskotek for homoseksuelle i den amerikanske by Orlando tidligere på året, hvor 49 blev dræbt, har sikkerheden ved årets festival været skruet op, og politiet har været mere talstærkt til stede.

Men det øgede politiopbud har ikke sat en dæmper på festlighederne, siger kommunikationschefen.

- Vi har haft mennesker, som været nervøse for sikkerheden. Men vi har kun oplevet, at politiet og PET har taget det meget seriøst. De har skabt den tryghed, som har gjort, at den her parade i dag har kunnet forløbe fuldstændig uden problemer, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.