Op til 100.000 rammes af flystrejke: Berørte er kontaktet

En strejke blandt kabinepersonalet fører onsdag og torsdag til 600 aflysninger hos Ryanair.

Flere Ryanair-fly holdes onsdag og torsdag på jorden, da 600 afgange er aflyst på grund af en strejke. Foto: Albert Gea/Reuters

Flere Ryanair-fly holdes onsdag og torsdag på jorden, da 600 afgange er aflyst på grund af en strejke. Foto: Albert Gea/Reuters

En strejke blandt dele af kabinepersonalet hos Ryanair er begyndt onsdag, og derfor er 300 flyafgange i luftrummet over Europa aflyst.

Strejken berører afgange til og fra Spanien, Portugal, Italien og Belgien og er varslet til også at vare torsdag, hvor 300 afgange ligeledes er aflyst.

I en mail skriver Ryanair, at de berørte passagerer har fået besked og mulighed for ombooking til det næste ledige fly eller pengene retur:

- Kunder, der rejser til og fra Belgien, Portugal og Spanien 25. og 26. juli, og som ikke har modtaget et varsel om aflysning, skal fortsætte til lufthavnen som planlagt, skriver lavprisselskabet.

Op mod 100.000 passagerer er ramt af strejken, som begge dage rammer 12 procent af Ryanairs daglige flyafgange i Europa.

Allerede i sidste uge blev de berørte flyafgange aflyst. Tre afgange fra Københavns Lufthavn - to til Bruxelles og én til Spanien - blev ifølge Avisen.dk aflyst.

Tirsdag fortalte administrerende lufthavnsdirektør Jan Hessellund til JydskeVestkysten, at Ryanair-passagerer i Billund ikke bliver ramt af strejken. Han kan dog ikke med sikkerhed afvise nye aflysninger.

- Hvis strejken bliver mere omfattende, kan det påvirke os og få større omfang end forventet på nuværende tidspunkt, siger Hessellund til avisen.

Kabinepersonalet strejker, fordi de er utilfredse med lønvilkår og ansættelsesforhold hos lavprisselskabet.

Tidligere på måneden offentliggjorde selskabets kabinepersonale ifølge Reuters en liste med 34 krav til Ryanairs ledelse. De omfatter "en fair løn at leve for" og bedre betaling på sygedage.

Omvendt betragter Ryanair strejkerne som uberettigede. Selskabet mener, at kabinepersonalet "nyder god betaling".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.