Hjørring

Op til 30 i klassen

Politikerne i børne-, skole- og uddannelsesudvalget vil give embedsmændene lov til selv at styre, hvornår der skal være 30 elever i en klasse

Arkivfoto

Arkivfoto

HJØRRING:Politikerne i Hjørring Kommune skal ikke længere give tilladelse til at en klasse har 30 elever. I stedet skal det være op til skole- og dagtilbudschefen at afgøre i hver enkelt tilfælde, og herefter får politikerne blot en orientering. Det lægger politikerne i børne-, skole- og uddannelsesudvalget (BSU) op til, efter at et flertal mandag besluttede at opfylde forvaltningens ønske.

- Jeg føler mig helt tryg ved at skole- og dagtilbudschefen giver lov til at en klasse må have 29 eller 30 elever af hensyn til børnene, siger formand for BSU-udvalget Kasper Maarup Andersen (K).

Børne- og undervisningsforvaltningen har bedt om lov til i særlige tilfælde selv at træffe beslutning om, hvorvidt en klasse må overstige de lovbestemte 28 elever i en klasse - dog maksimalt 30 børn. Det giver mulighed for, at man for eksempel ikke skal dele en sjetteklasse året før den alligevel skal splittes op i syvende klasse.

Beslutningen om 30 elever i klassen betyder samtidig at det frie skolevalg i praksis er sat ud af funktion. For politikerne vedtog også, at elever kun kan skifte skole, hvis det ikke udløser en ny klasse.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.