Opbakning fra kommunen til MHVJ

Der skal gang i togdriften igen så hurtigt som muligt

Togene skal ud at køre igen, mener Mariagerfjord Kommune, der ejer skinnerne mellem Mariager og Handest. Privatfoto

Togene skal ud at køre igen, mener Mariagerfjord Kommune, der ejer skinnerne mellem Mariager og Handest. Privatfoto

MARIAGER:Mariagerfjord Kommune, der ejer skinnerne, hvor Mariager-Handest Veteranjernbane opererer, har netop udsendt en pressemeddelelse, hvor man udtrykker sin opbakning til foreningen og dens bestræbelser på at generhverve retten til igen at køre togene:

Som opfølgning på den megen omtale omkring tilbagekaldelsen af driftstilladelsen til at drive og køre veterantog på Veteranbanen Mariager-Handest, både i aviser og på Facebook, er det vigtigt at mane til besindelse – udtaler Formand for Kultur og Fritidsudvalget, Jørgen Pontoppidan.

- Jeg skal beklage, at Lars Henning Jensen har valgt at trække sig fra hans poster, eftersom Lars Henning har været synonym med Veteranbanen i mange år.

Udvalget for Kultur og Fritid er på mødet den 3.11.2015 blevet orienteret af Kultur- og Fritidsforvaltningen omkring forløbet, herunder mødet med Trafik- og Byggestyrelsen den 28.9.2015, hvor både udvalgsformand Jørgen Pontoppidan samt fagchef Joan Kamstrup deltog sammen med den daværende daglige leder Lars Henning Jensen.

Efter mødet med Trafik- og Byggestyrelsen var det tydeligt, at nogen skulle i arbejdstøjet i forhold til at få udarbejdet og/eller tilrettet et sikkerhedsreglement, der kan godkendes. Som kommune har vi kun interesse i, at det altid er - Sikkerhed frem for alt. Denne proces kan kommunen ikke hjælpe med, da det kræver specifikke fagpersoner, som skal findes i foreningen.

Det er store tog, foreningen for Veteranjernbanen Mariager-Handest har med at gøre. Kæntringsulykken ved Præstø Fjord er et eksempel på, hvordan al aktivitet på fjorden med bl.a. børn og unge blev stoppet i ca. 1½ år, indtil der var udarbejdet og godkendt nye sikkerhedsregler og procedurer. Derfor er det vigtigt, at de sikkerhedsregler og procedurer, der findes for veterantogene er tidssvarende og godkendte. Som det er lige nu, arbejdes der derfor på højtryk i foreningen for Veteranjernbanen Mariager – Handest. Per Ankerstjerne er blevet ny daglig leder/driftsbestyrer og i øjeblikket arbejdes der på, at finde en ny sikkerhedsansvarlig, der kan honorere de faglige som teoretiske kompetencer, der stilles til dette job. Den sikkerhedsansvarlige er nøglen til den videre dialog med Trafik- og Byggestyrelsen, da det er dem, der skal godkende den pågældendes kompetencer. Samtidig arbejder foreningen med at tilrette sikkerhedsregelsættet.

Der er god dialog mellem foreningen og Mariagerfjord Kommune, og der er enighed om, at der fortsat skal køre Veterantog i Mariagerfjord Kommune, og det gerne så hurtigt som muligt.

Ligeledes er der god dialog mellem foreningen, Mariagerfjord Kommune og Trafik- og Byggestyrelsen og jo hurtigere vi får løst udfordringen med at godkende en ny sikkerhedsansvarlig - jo hurtigere kommer der til at køre veterantog igen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.