Hjallerup

Opbakning til en bjergtur

Per Rasmussen fra Hjallerup med i motionscykelløb i Pyrenæerne for at hjælpe Scleroseforeningen

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

På tre dage i ugen skal Per Rasmussen fra Hjallerup ud på ruter på henholdsvis 88, 92 og 48 km i Pyrenæerne.Foto: Kurt Bering

HJALLERUP:Når 43-årige Per Rasmussen fra Hjallerup sammen med endnu en nordjyde, Mikael Møller fra Nibe, på torsdag sætter sig i cykelsadlen i Saint Gaudens i Frankrig for at indlede tre dages motionscykelløbet Cykelnerven over seks bjerge i Pyrenæerne, har det ikke blot et godt formål for ham selv.

- Drivkraften for mig er primært, at jeg får mulighed for at hjælpe Scleroseforeningen med at samle penge ind til forskning, men samtidig er jeg aktiv motionscykelrytter og har det seneste år kastet mig over landevejsrace, og nu får jeg chancen for at afprøve tre af de bjergtoppe, som rytterne i årets Tour de France også skal trampe igennem om få uger, siger Per Rasmussen, som har sclerose helt inde på livet i dagligdagen.

- Min kone har sclerose, og derfor ved jeg også, at der er brug for penge til forskning i sygdommen.

Per Rasmussen har i et års tid været medlem af cykelklubben Team Hjallerup, og igennem seks-syv år har han også kørt mountainbike.

Motion og socialt liv

- Både motionen og det sociale i cykelløb tiltaler mig, og jeg glæder mig til den store oplevelse i Pyrenæerne.

Den 43-årige vendelbo frygter ikke for ruten med de seks bjergstigninger i løbet af tre dage.

- Det er første gang, jeg skal køre racercykel i udlandet, men sidste år var jeg på mountainbike i Harzen, og da kørte jeg 88 km og 2200 højdemeter.

- For en uge siden deltog jeg i cykelløbet Nordjylland Rundt, hvor jeg kørte 130 km, så ruterne i Pyrenæerne på henholdsvis 88, 92 og 48 km bør ikke blive det store problem, selv om vi udsættes for 6.000 højdemeter på tre dage, og de sidste fire kilometer op til Tourmalet stiger mere end 10 procent i gennemsnit.

Og Per Rasmussen trøster sig også med, at der ikke er tale om tidskørsel, så han regner også med at få tid til at opleve naturen undervejs, selv om det kan blive anstrengende med alle de stigninger.

De to nordjyske deltagere i løbet taler dagligt meget om de kommende oplevelser, og det gør sagen en hel del lettere, at de arbejder samme sted civilt hos Fibertex Nonwovens i Aalborg.

Sponsorater til forskning

Deltagerne i cykelløbet Cykelnerven betaler selv for turen og opholdet, og samtidig har alle deltagere forpligtet sig til at finde sponsorer, der vil støtte det gode formål.

- Det har dog ikke været helt let, men for mig er det lykkedes at få firmaet Gemidan fra Hjallerup, der sørger for emballering af industriaffald, samt Arkadens Fysioterapi i Aalborg til at yde sponsorater, mens Mikael har vores arbejdsplads Fibertex Nonwovens som sponsor, og alle sponsorindtægter går ubeskåret til forskning indenfor sclerose, siger Per Rasmussen, der mandag sender sin racercykel og sit udstyr til startstedet i Frankrig.

Onsdag følger han selv efter for at være klar til strabadserne op og ned ad de franske bjerge, der rundes af lørdag med turens måske smukkeste bjerge.

Her bliver der måske endda mulighed for at nyde naturen, da etapen kun er på beskedne 48 km med 1.465 højdemeter.

Og opbakningen hjemmefra er han ikke i tvivl om.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.