Opbevarede stjålet værktøj i fars kælder

To unge mænd stod anklaget for ti tilfælde af tyveri fra byggepladser

Ann Følbæk
Arkivfoto
Nordjylland 25. februar 2015 16:48 - Opdateret 25. februar 2015 17:03

NORDJYLLAND: To unge mænd på henholdsvis 19 og 20 år stod ved Retten i Aalborg tirsdag anklaget for at have været på indbrudsturne på forskellige byggepladser i januar og februar sidste år.

I alt lød anklagen på ti forskellige indbrud på byggepladser i Nordjylland, hvor der var stjålet værktøj som stiksave, elovne og gipsmaskiner til en sammenlagt værdi på knap 800.000 kroner.

Fundet på fars ejendom

De to fyre boede sammen i en lejlighed i Aars i de måneder, hvor indbruddene stod på, men det var i kælderen i ejendommen ejet af den 20-åriges far, at man gjorde fundet af de stjålne genstande.

Den 20-årige erkendte ikke tyverierne, men fortalte, at han have købt kosterne med henblik på videresalg, velvidende at de var stjålet. Han fik derfor en dom på fire måneders fængsel for hæleri, hvoraf de tre blev gjort betinget med en tilsynstid på et år.

Den sidste måned anses som afsonet, i det de to mænd sad varetægtsfængslet i 14 dage omkring anholdelsen.

Havde kokain på sig

Den 19-årige blev frifundet i alle anklager om tyveri. Dog blev han dømt til 14 dages fængsel for besiddelse af 6,9 gram kokain, men på grund af varetægtsfængslingen omkring anholdelsen, slap den 19-årige for yderligere ophold bag tremmer.

Begge mænd modtog dommene.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...