Færdselsforseelser

Opdigtede røveri for at beholde knallert

24-årig mand var lidt for smart og blev afsløret af politiet

Arkivfoto

Arkivfoto

NÆSTVED:En 24-årig mand fra Næstved var alt andet end glad, da en politipatrulje torsdag aften beslaglagde hans ulovlige knallert, så han fik en kammerat til at anmelde et røveri for at få den tilbage.

- Han blev bortvist fra en adresse, fordi han var fuld, og patruljen formanede ham om, at han ikke må køre på sin knallert, da den er ulovlig, fortalte Ehm Christensen, der er vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ritzau.

Kort efter så betjentene den 24-årige komme kørende i Ringstedgade i Næstved. De standsede ham, beslaglagde knallerten og sendte ham væk.

Måtte lade knallert stå

Betjentene bevogtede knallerten, mens de ventede på, at den blev hentet. Men så fik de et alarmopkald om et røveri i en Kiwi-forretning cirka 200 meter fra, hvor de stod.

- Anmelderen sagde, at han kunne se ekspedienten stå med armene i vejret. Andet kunne han ikke se, sagde Ehm Christensen.

Politifolkene havde ikke noget valg. De lod knallert være knallert og løb ned til Kiwi-forretningen, hvor der imidlertid ikke var det mindste tegn på røveri.

Stoppet igen

Da de gik tilbage, fik de formentlig noget røde ører, for knallerten var væk.

- De følte sig jo nok lidt stødt på den professionelle stolthed, som vagtchefen formulerede det.

Der gik dog ikke lang tid før de igen fik øje på den 24-årige. Han kom kørende på sin knallert med en 30-årig kammerat og blev igen stoppet.

- Da vi så ringede til anmelderen af røveriet, begyndte en mobiltelefon at ringe i lommen på kammeraten, sagde Ehm Christensen.

Begge mænd blev anholdt. Desuden er der taget en blodprøve af den 24-årige for at fastslå, om han har kørt spirituskørsel på knallerten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.