Open Water har vokseværk

120 svømmere - både elite og motionister - var søndag samlet til det årlige Palmestrandens Open Water i Frederikshavn for at prøve kræfter med havets blå

Lars Hofmeister
For tredje gang blev der søndag afviklet Palmestrandens Open Water i Frederikshavn. 120 deltagere kastede sig ud i bølgerne, og der var fire forskellige ruter at vælge imellem. Open Water tiltrækker både elitesvømmere og motionister. Foto: Kurt Bering
Svømning 22. juni 2014 15:06

FREDERIKSHAVN: Havsvømning i Frederikshavn bliver mere og mere populært.

Det kan man nok tillade at konkludere, efter 120 svømmere havde meldt til søndagens Palmestrandens Open Water.

Steen Heftholm er arrangør, og han fortæller, at havsvømning er en breddeidræt, hvor der er plads til alle.

- Palmestranden er et oplagt sted at dyrke havsvømning med øerne og en strand, der er østvendt. At svømme i havvand giver en nærhedsoplevelse mellem én selv og naturen. Og så ligger der jo det fascinerende i det, at hvis du stopper og ikke længere svømmer, så drukner du, siger Steen Heftholm med et smil.

Der var mulighed for at prøve sine grænser af på fire forskellige ruter - 500 meter, 1600 meter, 3800 meter og 6000 meter.

Som de forskellige ruter antyder, så var der plads til mange forskellige svømmere - både motionister og elite.

Netop eliten var rigt præsenteret med 22 svømmere fra det danske udviklingslandshold, som er nogle af de største svømmetalenter i kongeriget.

Selv om 120 deltagere er flot, så tyder meget på, at tallet bliver endnu højere næste år.

Ved Open Water 2015 bliver der nemlig sat to præmier på spil i form af to billetter til verdens mest legendariske havsvømmestævne Waikiki på Hawaii.

I øvrigt er der fra maj til oktober markerede baner langs kysten ud for Frederikshavn og Sæby, og via Facebook, er det nemt at samle træningskollegaer til havsvømning.

Det er tredje gang, at der bliver afviklet Palmestrandens Open Water.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...