Opera i BAS

Verdis opera Fallstaff kan opleves i BASaren

Arkivfoto

Arkivfoto

BRØNDERSLEV:Søndag 12. januar fortsætter Brønderslev Amatør Scene transmissionerne af opera fra The Metropolitan Opera i New York. Denne gang er det Verdis sidste opera, Fallstaff.

- Med sin geniale evne til at skabe en lyslevende figur på bare nogle få takter har Verdi her skabt en af de morsomste operaer i repertoiret, fortæller Finn Verner Jensen fra Brønderslev Amatør Scene Han ville egentlig have sluttet sin karriere da han havde skrevet operaen Otello færdig i 1886, men han kom på andre tanker, da han fik et udkast til en opera om Shakespeares altædende, kvindeglade og småalkoholiserede antihelt.

- Shakespeare skabte sin Falstaff-figur efter en historisk person, der hed Oldcastle - en tyk og storskrydende midderalderhelt. Men sammen med tekstforfatteren Boito gør Verdi også Falstaff til en mere sammensat figur end bare en dum tyksak med et alkoholproblem. Falstaff havde premiere på La Scala i Milano 9. februar 1893, og jublen ville ingen ende tage. Nede i salen sad i øvrigt to af de kolleger, som Verdi gerne ville vise, at han stadig kunne skrive banebrydende og nyskabende opera - de to var Giacomo Puccini og Pietro Mascagni, fortæller Finn Verner Jensen

Den italienske baryton Ambrogio Maestri er Fallstaff. Maestri er berømmet i hele operaverdenen netop for sin varetagelse af dette parti.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.