Opera på Spritten

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Forestillingen er Operafestivalens bud på en opera for folk, der ikke er vant til opera, men som er nysgerrige efter at se og høre.

AALBORG:Sang - forstået som drikkeviser - og snaps hører nok sammen, men opera og snaps har ikke den store forbindelse. Men i denne uge danner en af de store fabrikshaller på Spritfabrikken rammen om ”Kærlighedens labyrint”. Det er Operafestivalens bud på en opera for folk, der ikke er vant til opera, men som er lidt nysgerrige for at se og høre. Der er nemlig ikke tale om en rigtig opera - snarere en slags intro-forestilling, hvor der også er mere almindelgt skuespil. Det leveres af skuespillere fra Jomfru Ane Teatret, mens sangene synges af fire forskellige professionelle sangere. - Det er nærmere en opera-collage, hvor vi henter elementer fra flere steder. Det overordnede tema er kærlighed, men i fire forskellige udgaver. Andre elementer er scener fra verdensoperaen, kombineret med tekster fra Bibelens Højsangen og nykomponeret musik af Anders Koppel, der er huskomponist hos Aalborg Symfoniorkesteret. Operascenerne er naturligvis valgt med omhu. De repræsenterer hver især vigtige facetter af kærlighedslivet: Den første forelskelse, den fortvivlede far, længslen og savnet og den modne kvindes forførelseskunster, fortæller Jan Kvistborg, der arbejder som kunstnerisk konsulent på forestillingen. Han - og de tyve medvirkende - havde en travl mandag. Egentlig var det nemlig planen, at de fire sangere skulle placeres på høje stilladser inde i den opvarmede fabrikshal, men da komponisten Anders Koppel kom for at høre værket, var han ikke tilfreds med lyden, så der måtte rokeres en del om. Men ikke mere end det nåede at blive færdigt til generalprøven, der fandt sted mandag eftermiddag, så alt skulle være på plads til i aften, hvor der er premiere klokken 20 på ”Kærlighedens labyrint”. Egentlig var det meningen, at der skulle sælges 150 billetter til hver forestilling, men så mange mente, brandtilsynet ikke, at der var plads til. De satte grænsen ved 100, og de billetter er forlængst væk til premieren i aften, mens der stadig er enkelte tilbage til de forestillingerne, der spilles onsdag og søndag.