Opgravning kan blive optur

Handelsforeningen FREDERIK vælger trods gener at se positivt på ny kloakering i midtbyen i 2019

Jens Ole Pedersen
Kommunaldirektør Nikael Jentsch indbød FREDERIKs medlemmer til et samarbejde om det kommende projekt med kloakering i gågaden.Foto: Wizion
Frederikshavn 12. februar 2016 09:03 - Opdateret 12. februar 2016 10:08

FREDERIKSHAVN: Den 32 år gamle gågade i Frederikshavn skal graves op, så der kan blive lagt en ny separatkloakering ned på strækningen fra Kirkepladsen til Fisketorvet, og alle er enige om, at det giver en hel del gener for både de handlende og butikkerne på strækningen.

Men opgravningen sker først i 2019 - året efter Frederikshavns 200 års byjubilæum - så der er tid til at tænke sig om.

- For der er også muligheder forbundet med en sådan opgravning af bymidten, siger kommunaldirektør Mikael Jentsch.

Det forklarede han torsdag aften omkring 70 medlemmer af handels- og virksomhedsforeningen FREDERIK på foreningens generalforsamling, og hos de fremmødte var der en positiv tilgang til den kommende opgravning og kloakering, og man valgte at se mulighederne i stedet for udelukkende at fokusere på ulemperne.

- En ny kloakering er tvingende nødvendig for at undgå en oversvømmelse af gågaden, men vi skal tænke os rigtig godt om, inden kommunen, forsyningen og forretningerne i fællesskab finder ud af, hvordan en kommende gågade i midtbyen skal se ud, siger kommunaldirektøren.

Tre år er kort tid

Michael Jentsch understregede, at tre år faktisk er godt tid til sådan et projekt.

- Så vi skal i gang med at finde ud af, hvad vi vil med midtbyen og gågaden.

- I 1987 blev Frederikshavn valgt til Årets By på grund af, at vi havde lavet gågade. Og det kan vi måske blive igen, hvis vi tænker os om og laver noget godt og spændende.

- Flere steder i byen har vi allerede vist, at nyheder kan gøre det hele lidt bedre og sjovere, og det skal vi også forsøge at gøre med en kommende gågade.

- Ambitionen er, at gågaden skal give folk en god oplevelse, men vi skal samtidig huske på, at vi bor i Frederikshavn og ikke i Barcelona, hvor der blæser mildere vinde.

Kommunaldirektøren vil skabe liv i gågaden, og han understreger, at der også skal tænkes i forskellige former for lys og en ny belægning, som gerne skal være holdbar i de næste 50 år.

Laves i to etaper

I første halvår af 2019 tages der fat på strækningen fra Kirkepladsen til Tordenskioldsgade, og efter en pause til sommerhandel går anden etape i gang i andet halvår af 2019 videre til Fisketorvet.

- Og vi skal være færdige med kloakeringen til julehandlen, forklarer Jentsch.

Hos formanden for FREDERIK, Erik Sørensen, er der ingen tvivl om, at hans medlemmer både skal og vil samarbejde omkring det kommende gågade-projekt.

- Vi skal gå positivt ind i hele processen, og jeg er glad for, at FREDERIK og dens medlemmer bliver involveret og kan komme med gode råd og idéer.

- Naturligvis bliver der en masse bøvl i 2019 i forbindelse med opgravningen, men hvis vi tænker os godt om i de kommende tre år, vil vi også have mulighed for at få en attraktiv midtby.

Allerede ved torsdagens generalforsamling kom der idéer frem til. hvordan man måske kan skabe aktiviteter i gågaden i forbindelse med opgravningen, og kun fantasien stiller i første omgang begrænsninger.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...