Lønstrup

Ophævelse af naturbeskyttelse skal hjælpe sommerhusejere

I Lønstrup er der glæde over, at regeringen vil gøre det muligt at foretage hård kystsikring

En række sommerhuse er tidligere styrtet i Vesterhavet, blandt andet her ved Nørlev Strand. Arkivfoto Claus Søndberg

En række sommerhuse er tidligere styrtet i Vesterhavet, blandt andet her ved Nørlev Strand. Arkivfoto Claus Søndberg

LØNSTRUP:De trængte sommerhusejere på kyststrækningen ved Lønstrup får nu hjælp, skriver Jyllands-Posten.

Regeringen har bedt EU-kommissionen om at få lov til at ophæve Natura 2000-beskyttelsen for en del af det beskyttede areal ved klinten, hvor områdets mange sommerhuse ligger.

Det skal gøre det muligt for sommerhusejerne at lave hård kystsikring, forklarer miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

- Det er et område, der bare forsvinder i havet, hvis vi ikke gør noget. Derfor giver det god mening at fjerne Natura 2000-beskyttelsen, så vi kan få lavet hård kystsikring. På den måde kan vi både beskytte den natur, der ellers vil forsvinde og hjælpe de borgere, der forsøger at redde deres boliger, siger ministeren til Jyllands-Posten.

I sommerhusområdet er der glæde over, at regeringen nu vil arbejde for, at det bliver muligt at lave hård kystsikring ud for sommerhusene.

- Det er det, som vi har ønsket og kæmpet for i meget lang tid, siger Erling Mikkelsen, formand for Grundejerforeningen Strandfogedgården i Lønstrup.

Han har selv et hus i femte række, men oplyser at sommerhusejernes glæde ude i yderste række naturligvis ikke er mindre.

Han ser dog gerne, at naturbeskyttelsen bliver ophævet længere ned til Rubjerg Knude Fyr, og at der midlertidigt bliver givet tilladelse til hård kystsikring, indtil beskyttelsen er endeligt ophævet.

Danmarks Naturfredningsforening er ikke begejstret:

- Selvfølgelig vil vi se meget kritisk på, når man går ind og ændrer på de her ting, og det tror jeg også, at kommissionen vil, når vi i forvejen har udpeget så lidt, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst