Oplev CPH:DOX direkte fra Frederikshavn Bibliotek

Biblioteket viser premieren på den danske dokumentarfilm Dreaming Murakami

Filmen Dreaming Murakami har premiere mandag 19. marts og kan ses blandt andet på Frederikshavn Bibliotek.
Frederikshavn 12. marts 2018 15:15

FREDERIKSHAVN: Den nye, danske film Dreaming Murakami har premiere mandag den 19. marts klokken 19.00 på Frederikshavn Bibliotek.

Visningen er en del af biblioteksfestivalen DOX:DIREKTE.

Efter filmen er der debat fra salen og mulighed for at stille spørgsmål direkte til instruktøren og de medvirkende i København via SMS.

Live fra København

Premierebegivenheden transmitteres live fra en fuld Dronningesal på Det Kongelige Bibliotek i København med en kort introduktion.

Efter visning af filmen er der live debat fra Den Sorte Diamant med instruktør Nitesh Anjaan og oversætter Mette Holm, modereret af Kim Skotte fra Politiken.

DOX:DIREKTE er en del af Danmarks store dokumentarfilmfestival CPH:DOX, der er en af verdens største dokumentarfilmfestivaler.

Der er fri entré til visningen, du skal bare møde op.

Mette Holm og den grønne frø

For mere end tyve år siden læste oversætteren Mette Holm en roman af Haruki Murakami.

Den japanske forfatter havde endnu ikke opnået litterær stjernestatus, og dengang havde Mette Holm ingen idé om, hvordan hans bøger senere ville forme hendes eget liv og transformere hendes verdenssyn.

Siden da har hun brugt tusindvis af timer på at oversætte Murakamis fantasirige og fabulerende romaner, og filmen følger hendes indædte kamp for at finde frem til de helt perfekte sætninger til at afspejle forfatterens drømmende karakterer.

I processen dukker en to meter høj, grøn frø op i metroen i Tokyo, og grænserne mellem forestilling og virkelighed begynder at flyde sammen.

Dreaming Murakami er produceret af det danske produktionsselskab Final Cut for Real.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...