Frederikshavn

Oplev CPH:DOX direkte fra Frederikshavn Bibliotek

Biblioteket viser premieren på den danske dokumentarfilm Dreaming Murakami

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Dreaming Murakami er en del af dokumentarfestivalen CPH:DOX.

FREDERIKSHAVN:Den nye, danske film Dreaming Murakami har premiere mandag den 19. marts klokken 19.00 på Frederikshavn Bibliotek.

Visningen er en del af biblioteksfestivalen DOX:DIREKTE.

Efter filmen er der debat fra salen og mulighed for at stille spørgsmål direkte til instruktøren og de medvirkende i København via SMS.

Live fra København

Premierebegivenheden transmitteres live fra en fuld Dronningesal på Det Kongelige Bibliotek i København med en kort introduktion.

Efter visning af filmen er der live debat fra Den Sorte Diamant med instruktør Nitesh Anjaan og oversætter Mette Holm, modereret af Kim Skotte fra Politiken.

DOX:DIREKTE er en del af Danmarks store dokumentarfilmfestival CPH:DOX, der er en af verdens største dokumentarfilmfestivaler.

Der er fri entré til visningen, du skal bare møde op.

Mette Holm og den grønne frø

For mere end tyve år siden læste oversætteren Mette Holm en roman af Haruki Murakami.

Den japanske forfatter havde endnu ikke opnået litterær stjernestatus, og dengang havde Mette Holm ingen idé om, hvordan hans bøger senere ville forme hendes eget liv og transformere hendes verdenssyn.

Siden da har hun brugt tusindvis af timer på at oversætte Murakamis fantasirige og fabulerende romaner, og filmen følger hendes indædte kamp for at finde frem til de helt perfekte sætninger til at afspejle forfatterens drømmende karakterer.

I processen dukker en to meter høj, grøn frø op i metroen i Tokyo, og grænserne mellem forestilling og virkelighed begynder at flyde sammen.

Dreaming Murakami er produceret af det danske produktionsselskab Final Cut for Real.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst