Brønderslev

Oplevelser i mosen

Nye besøgssteder for lokale og turister

Formidlingstavlerne her i Brønderslev er kun én af en række.? Privatfoto

Formidlingstavlerne her i Brønderslev er kun én af en række.? Privatfoto

STORE VILDMOSE: - Der bliver masser af nye oplevelser inden for natur, historie og kunst i Store Vildmose. Det fortæller projektleder Marianne Fisker fra Jammerbugt Kommune, der koordinerer opgaverne omkring formidlingen i Store Vildmose. En ny formidlingstavle er rejst tæt ved Vildmosemuseet i Brønderslev, men det er kun ét af mange oplysende tilbud.

- I Brønderslev har man den flotte rododendronpark, men lige uden for byskiltet møder man parkens modsætning, nemlig mosen, som er en vildmark med store øde strækninger - ude i den store Vildmose. Store Vildmose lever op til sit navn - den er stor. Fra Brønderslev helt til Aabybro og fra Nørhalne i syd helt til Manna-Thise i nord. Hele dette område har engang været en stor mose - en kæmpe svamp af mosset spagnum.

- Ude i Store Vildmose venter der borgerne en stor oplevelse. En stor ny blomst springer ud lørdag, men vi har allerede fået mulighed til at dufte til den med de nye infotavler på Vildmosemuseet i Brønderslev.

Disse tavler er kun en lille del af en række nye udendørs udstillinger i Store Vildmose, som byder på oplevelser med natur, historier og kunst.

- Kunst er noget helt nyt og imponerende. Billedkunstner, Mette Rehné er i projektet blevet stillet den opgave at male fire fantasier over livet i Store Vildmose.

- Det er blevet til fire store malerier, som hver især fortæller en magisk historie om mosen. De er placeret på store tavler (serigrafis tryk) og kan opleves i mosen. De originale malerier er udstillet i Aalborg Lufthavn, så rejsende til landsdelen bliver gjort opmærksomme på områdets og dets attraktioner. I Store Vildmose er der vejvisning til alle nye attraktioner. Husk også at besøge Vildmoseporten med sin indendørs udstilling, som er centralt beliggende i midten af alle de nye besøgssteder.

- I disse dage klippes de sidste seancer til en minifilm om Store Vildmose. Det er naturfotograf Morten Hilmer, der har optaget filmen, hvor vi blandt kan opleve mosen oppe fra, da Morten har filmet med sin drone. Filmen vil blive tilgængelig for alle på Jammerbugt Kommunes hjemmeside og downloades til brug for både private og turismeerhverv. Vi forestiller os, at hoteller og lignende vil vise den som velkomst for gæsterne på deres værelser, siger Marianne Fisker.

- Vi håber, at I alle vil besøge Store Vildmose - valfarte dertil med familie og venner - og lære mere om et helt unikt lokalt naturområde og dets spændende historier. Vi vil gerne være bevidste om vores rødder og det er oppe i tiden at tale om stedbundne ressourcer og lokal stolthed.

- Som Brødrene Price i ”Spise med Price” ville sige - så er Store Vildmose en egnsret med mange spændende ingredienser. Der er meget at smage på. Det er oplevelser for alle sanserne, og så er Luneborg Kro jo genåbnet, mener Marianne Fisker.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.