Oplevelser skal hindre butiksdød

En håndfuld tomme butikker i gågaden giver ikke panderynker hos handelsstanden. God service og events vil fortsat tiltrække kunder, vurderer de

Helle Møller Larsenog Bo Lehm (foto)
Foto: Bo Lehm
Morsø 14. februar 2018 12:21 - Opdateret 14. februar 2018 12:36

NYKØBING: En håndfuld butikslokaler står pt. tomme i gågaden. Tælles de omkringliggende gader med, nærmer tallet sig det dobbelte. Men det giver ikke anledning til bekymring hos Morsø Handelsstandsstandsforening. Heller ikke, selvom en ny undersøgelse fra Institut for Centerplanlægning spår, at der kun er 29 danske handelsbyer tilbage i 2030.

- Jeg ved, at der er interesse for lokalerne i gågaden. Jeg tør vædde på, at de er udlejet inden sommerferien, siger Michael Hansen, formand for Morsø Handelsstandsforening, og fortsætter:

- Men en del af problemet er, at huslejerne er for høje. Jeg tror, at det ville hjælpe, hvis huslejen startede på et lavere niveau, så nye butikker kunne komme stille og roligt fra start, tilføjer han.

Michael Hansen deler ikke undersøgelsens pessimisme og peger på gode oplevelser og god service som vigtige faktorer, når der skal tiltrækkes kunder.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...