Oplysningstidens filosoffer

14. november 2016 11:01 - Opdateret 18. november 2016 08:42

Det er endelig lykkedes for Eftermiddagshøjskolen i Skelund, at engagere Finn Seidelin, Hobro til at komme og holde foredrag.

- Finn kommer 4 gange - 2 gange nu i efteråret - og 2 gange i januar 2017, fortæller Christel Fritz-Jensen, hvor emnet bliver: Oplysningstidens filosoffer.

Finn Seidelins introduktion til sine foredrag: Med oplysningstidens begyndelse lægges det tankemæssige fundament for det samfund vi kender i dag. Det er en nytænkning og et nybrud, hvor kirkens dominans brydes og det enkelte individ opstår i sin egen ret. Humanisme som begreb bliver skabt. Disse nye tanker gør op med et bestemt verdenssyn, med kirken, med gudsbegrebet og samfundets indretning. Vi skal her møde filosoffer som Descartes, Spinoza, Hobbes og Locke (og et par stykker mere) og stifte bekendtskab med deres epokegørende tanker. Tanker, der for nogle af dem, var livsfarlige. Samtidig var tiden i opbrud. Renæssancen skabte ny viden og videnskabelig metode, Luther havde "gennemført sin" reformation og nye stater var blevet etableret. Vi vil derfor også kort se på den historiske baggrund for disse nye tanker.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...