Udland

Opposition beskylder Assad for ny massakre

Regimet i Syrien afviser at stå bag massakre i Hama. Samtidig er der udbrudt kampe tæt på Damaskus.

Opposition beskylder Assad for ny massakre

Styret i Syrien afviser anklagerne om, at det står bag drabene på op til 100 mennesker i Hama-provinsen i den centrale del af landet.

Oppositionen i Det Syriske Nationalråd, der betegner onsdagens drab som en massakre, anklager regimet for grusomhederne.

- Vi har 100 døde i landsbyerne al-Kubeir og Maarzaf, heriblandt 20 kvinder og 20 børn, siger Mohammed Sermini, der er talsmand for rådet.

Han beskylder præsident Bashar al-Assads regime for at stå bag blodsudgydelserne.

Andre organisationer og dele af oppositionen melder ligeledes om et stort antal dræbte i provinsen.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der ligger i Storbritannien og samler oplysninger ind fra aktivister rundt om i Syrien, siger, at 87 mennesker er dræbt.

- Mediernes beretninger om, hvad der er sket i Al-Kubeir i Hama-provinsen, er fuldstændig falske, udtaler regeringen i Damaskus via den statskontrollerede tv-station.

- En gruppe terrorister har begået en frygtelig forbrydelse i Hama, som kostede ni mennesker livet, hedder det i udtalelsen.

Blodsudgydelserne fandt sted på en gård, hvor den såkaldte shabiha-milits, der er loyal over for præsident Assad, trængte ind, efter at regeringshæren havde bombarderet området.

Militsens medlemmer var bevæbnet med knive og skydevåben, skriver Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder i en meddelelse.

- Sikkert er det, at dusinvis af mennesker døde, heriblandt også kvinder og børn, siger organisationens leder, Rami Abdel Rahman.

Både han og Mohammed Sermini opfordrer FN's observatører i Syrien til omgående at begive sig til området for at efterforske det seneste blodbad i det 15 måneder lange oprør mod Assads regime.

Natten til torsdag rapporteres der om voldsomme sammenstød i udkanten af Syriens hovedstad Damaskus.

/ritzau/AFP