Opposition hiver minister i hastedebat om Skats metoder

V, K, LA og DF vil have hasteforespørgsel om Skats håndtering af fotomodels skattesag.

Opposition hiver minister i hastedebat om Skats metoder

Kan det virkelig passe, at Skat ændrer sin praksis væsentligt uden at offentliggøre den, så danske borgere bliver dømt efter forkerte retningslinjer?

Det er et af de spørgsmål, den borgerlige opposition vil have svar på, som følge af Skats håndtering af fotomodellen Camilla Vests skattesag.

Derfor har den borgerlige opposition indkaldt skatteminister Holger K. Nielsen til hasteforespørgsel om sagen.

- Det ene spørgsmål, vi vil stille, er, om man virkelig ifølge Skatteministeriets retssikkerhedsregler kan træffe afgørelse om en væsentlig ændring og så undlade at offentliggøre den, siger Claus Hjort Frederiksen (V).

Modellen og hendes mand blev først idømt et år og ni måneders fængsel og en millionbøde for skatteunddragelse.

Efterfølgende blev de dog begge pure frikendt i Landsretten, fordi statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) mand, Stephen Kinnocks, skattesag på det tidspunkt var blevet offentliggjort.

De to sager ligner hinanden meget, og med offentliggørelsen af Kinnock-sagen blev det tydeligt, at Camilla Vest ikke kunne straffes for lignende forhold, hvor modellen i mindre omfang havde arbejdet i Danmark uden at følge de danske skatteregler.

Med andre ord kan Camilla Vest og hendes mand takke Thorning-parret for offentliggørelsen af skattesagen, da de sandsynligvis eller ikke var blevet frikendt.

- Jeg håber, der bliver igangsat en uvildig undersøgelse af Skats håndtering af den her sag.

- Jeg synes det skal være en hurtigt kørende advokatundersøgelse, for vi er nødt til at komme til bunds i, om der gælder ens skatteregler for skatteyderne i det her land, siger Claus Hjort Frederiksen.

Venstre, De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti vil desuden blandt andet have svar på, hvordan skatteministeren og ministeriet har ført tilsyn med det embedsværk, de leder.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.