Opposition i Zimbabwe lover beviser for valgsnyd

- Jeg troede, viljens styrke var stærkere end styrkens vilje, siger slagen oppositionsleder i Zimbabwe.

Lederen af Movement for Democratic Change (MDC), Nelson Chamisa, vil fremlægge beviser for, at der har været fusk med i spillet ved Zimbabwes præsidentvalg. Foto: Zinyange Auntony/Ritzau Scanpix

Lederen af Movement for Democratic Change (MDC), Nelson Chamisa, vil fremlægge beviser for, at der har været fusk med i spillet ved Zimbabwes præsidentvalg. Foto: Zinyange Auntony/Ritzau Scanpix

Lederen af Zimbabwes opposition, Nelson Chamisa, lover på Twitter, at han og hans parti har beviser for valgfusk ved det netop afholdte præsidentvalg, som præsident Mnangagwa ifølge landets valgkommission har vundet.

- Vi vil fremlægge vores egne beviser, skriver han på Twitter.

Oppositionen har ifølge Chamisa og en talsmand fra hans parti ikke fået lov at bekræfte valgresultaterne, før de blev offentliggjort.

- Det er ærgerligt, at valgkommissionen har offentliggjort uverificerede resultater. Valgkommissionen har nægtet vores valgoperatører adgang til de resultater, der blev offentliggjort, skriver Chamisa på Twitter:

- Valgkommissionen må fremlægge ordentlige og verificerede resultater, som er godkendt af alle partier. Niveauet af uigennemsigtighed, mangel på sandhed, moralsk råddenskab og underskud på værdier er forbløffende.

Til en Twitter-bruger, der spørger, om Chamisa havde ventet et andet udfald, svarer han:

- Jeg troede, at viljens styrke ville overkomme styrkens vilje.

Nelson Chamisa har tidligere skrevet, at politiet har beslaglagt MDC's computere. Dette opslag har han siden fjernet igen.

Chamisas parti, Movement for Democratic Change (MDC), har oplyst, at man vil anfægte valgresultatet ved en domstol.

Ifølge landets valgkommission fik den 75-årige præsident, Emmerson Mnangagwa, 50,8 procent af stemmerne. Nelson Chamisa fik 44,3 procent.

Mnangagwa selv skriver på Twitter, at han er ydmyg over at være blevet valgt og opfordrer til samling.

Præsidenten i nabolandet Sydafrika, Cyril Ramaphosa, beder alle politiske ledere og befolkningen i Zimbabwe om at acceptere valgets resultat, skriver nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.