Oppositionen efterlyser stadig svar efter terrormøde

Dagens møde i Justitsministeriet gav ikke nye svar angående terrorredegørelsen, lyder det fra oppositionen.

Oppositionen efterlyser fortsat svar på, hvad der helt præcist foregik i timerne efter terrorangrebet ved Krudttønden i København.

Det står klart efter dagens møde i Justitsministeriet, hvor Folketingets partier havde mulighed for at spørge ind til politiets redegørelse for terrorangrebet i København.

- Desværre var der ikke mange svar på de spørgsmål, som vi i særlig grad er interesserede i, siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, efter mødet.

Oppositionens spørgsmål drejer sig primært om, hvorfor der gik fire timer fra terrorangrebet ved Krudttønden, til man havde bevogtning ved synagogen. Og om, hvornår regeringen fik besked om, hvor lang tid der i virkeligheden gik.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sagde dagen efter terrorangrebet, at der var bevogtning ved synagogen i Krystalgade "øjeblikkeligt" efter angrebet på Krudttønden. Det har senere vist sig, at det ikke var tilfældet, men at der i stedet gik fire timer.

Peter Skaarup efterlyser derfor klare svar på, hvornår regeringen blev bekendt med, at der gik fire timer, før der var oprettet bevogtning ved synagogen.

- Justitsministeren fortæller os, at man først får det at vide, da redegørelsen kommer. Og det er jo meget belejligt, fordi så kan man lægge hele ansvaret over på PET, siger han og fortsætter:

- Men det kunne vi ikke få yderligere svar på i dag, og det, synes jeg, er uheldigt. Jeg synes, at man skal spille med åbne kort, så vi kan vurdere, om regeringen har gjort sit arbejde godt nok.

De Konservatives retsordfører, Mai Mercado, "undrer sig" over, at justitsminister Mette Frederiksen (S) til mødet ikke kom med flere svar og også Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, savner stadig konkrete svar.

- Regeringen har lagt beslutningskæden frem mellem politiet og PET, og det er fint. Men regeringen forsømmer at lægge frem, hvad den selv har gjort, siger han.

- Det handler grundlæggende om, hvorvidt regeringen har gjort, hvad de skulle for at beskytte det jødiske samfund, siger Venstres retsordfører.

Ifølge Karsten Lauritzen sagde justitsministeren under dagens møde, at hun skriftligt vil svare på en række spørgsmål frem mod et kommende samråd om terrorangrebet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra justitsministeren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.